Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kenelle Hämeen ympäristöpalkinto 2009?

Hämeen ympäristökeskus

Kenelle Hämeen ympäristöpalkinto 2009?

Julkaistu: 23.02.2009 klo 14:03
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Ympäristöpalkinnon saajaa voi taas ehdottaa. Palkinto on tunnustus ympäristön hyväksi tehdystä työstä. Hämeen ympäristökeskus myöntää palkinnon nyt viimeisen kerran ennen aluehallinnossa tapahtuvaa uudistusta, jolloin ympäristökeskuksesta tulee osa perustettavaa Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusta.

Ympäristöpalkinnon saajaa voi taas ehdottaa. Palkinto on tunnustus ympäristön hyväksi tehdystä työstä. Hämeen ympäristökeskus myöntää palkinnon nyt viimeisen kerran ennen aluehallinnossa tapahtuvaa uudistusta, jolloin ympäristökeskuksesta tulee osa perustettavaa Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusta. Ympäristökeskus toivoo saavansa runsaasti hyviä ehdotuksia palkinnon saajiksi, jotka ovat toimineet Kanta- ja Päijät-Hämeessä Hämeen ympäristökeskuksen toiminta-ajan 1998–2009 pitkäjänteisesti hämäläisen ympäristön hyväksi.

Hämeen ympäristökeskus haluaa palkinnon avulla nostaa esiin ympäristömyönteistä toimintaa. Palkinto voidaan myöntää yksittäiselle ihmiselle, yhteisölle tai yritykselle, joka on toteuttanut kestävää elämäntapaa, toiminut energia- ja materiaalitehokkaasti tai suojellut luontoa. Tärkeätä on, että palkittava toimii esimerkillisesti ja omaehtoisesti, mutta palkinto voidaan myöntää myös ansiokkaasta virkatyöstä. Palkinnon saajalta edellytetään ympäristön huomioon ottamista kaikessa toiminnassa. Ympäristökeskus voi antaa myös ympäristönsuojelun kunniamainintoja.

Perustellut ehdotukset pyydetään toimittamaan Hämeen ympäristökeskukselle 24.4.2009 mennessä. Ehdotuksia voi tehdä kuka tahansa. Myös itseään tai omaa taustayhteisöään voi ehdottaa.

Hämeen ympäristöpalkinto on taiteilija Dick Forsmanin Sääksi-taulu, joka on kiertopalkinto. Jakopäiväksi on vakiintunut maailman ympäristöpäivä, 5. kesäkuuta. Ympäristökeskuksen verkkopalvelussa ympäristöpalkinnolla on omat sivunsa, joilla kerrotaan mm. palkinnon myöntämisperusteista ja aiemmat palkinnon saajat.

Vuonna 2008, jonka YK oli nimennyt sanitaatiovuodeksi, ympäristökeskus antoi Hämeen ympäristöpalkinnon kaikille hämäläisille, jotka ovat valinneet asuntoonsa muun kuin vesivessan. Palkinnon saajia hyvinä esimerkkeinä edustivat Marja Kukkula Heinolasta, Auli Laine Hausjärveltä ja Kalevi Salonen Riihimäeltä.

Lisätietoja

Viestintäpäällikkö Katri Erkamo, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 605

Tiedotus

Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs