Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kaupunkien kestävälle kehitykselle ISO-standardi

SFS

Kaupunkien kestävälle kehitykselle ISO-standardi

Tiedote.
Julkaistu: 16.08.2016 klo 09:55
Julkaisija: SFS

Kuinka kaupungit ja yhdyskunnat voivat kehittyä kestävämpään suuntaan? Millainen strategia tukisi tätä kehitystä? Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn julkaisema johtamisjärjestelmästandardi tukee kestävän kehityksen hallintaa kaupungeissa ja yhdyskunnissa.  

Standardi Sustainable development in communities – Management system for sustainable development – Requirements with guidance for use (ISO 37101:2016) auttaa kaupunkeja ja yhdyskuntia asettamaan kestävään kehitykseen liittyviä taloudellisia, sosiaalisia ja ympäristöllisiä tavoitteita ja luomaan strategian niiden saavuttamiseksi. Kaupungit ja yhdyskunnat kykenevät standardia hyväksi käyttäen kehittymään elinvoimaisemmiksi, älykkäämmiksi ja kestävämmiksi sekä osallistamaan kehityksestä kiinnostuneita tahoja. Standardi tarjoaa työkaluja parantaa kestävän kehityksen strategioita, ohjelmia, projekteja, suunnitelmia ja palveluja. Standardi soveltuu kaupungeille ja muille yhdyskunnille niiden koosta, rakenteesta, tyypistä tai sijainnista riippumatta.

Kaupungit ja kunnat hyötyvät standardin käytöstä muun muassa seuraavasti: 

Standardin käyttö

  • lisää ja rakentaa yhteisymmärrystä kestävän kehityksen tavoitteista yhdyskunnissa
  • parantaa kestävää kehitystä ohjaavien strategioiden, ohjelmien tai suunnitelmien pitkäjänteisyyttä, älykkyyttä ja joustavuutta
  • kehittää paikallista elinympäristöä, luo terveellisempiä ja iloa tuottavia alueita asukkaille sekä auttaa yhteiskuntaa paremmin varautumaan ja sopeutumaan erilaisiin muutoksiin kuten taloudellisiin iskuihin, luonnon mullistuksiin ja ilmastonmuutokseen

Standardi ISO 37101 noudattaa samaa rakennetta kuin useat muut kansainväliset johtamisjärjestelmän standardit, kuten ympäristöasioiden hallinnan ISO 14001 ja laadunhallintajärjestelmän 9001.

Standardin valmistelusta on vastannut ISOn tekninen komitea TC 268 Sustainable cities and communities, jolle kuuluvat myös Smart Cities -aihealueen standardit. Komitean työohjelmasta on aiemmin valmistunut kaupunkipalveluiden ja elämänlaadun mittareita käsittelevä standardi Sustainable development of communities – Indicators for city services and quality of life (ISO 37120:2014). Tästä julkaisusta on jo toinen uudistettu painos tekeillä.

Kestävien ja älykkäiden yhdyskuntien aihealueelta laaditaan useita uusia standardeja. Tekeillä on muun muassa älykaupunkien infrastruktuuria käsitteleviä standardeja, kuten liikenteen parhaiden käytäntöjen  ohjeistus. Suomen Standardisoimisliitto seuraa kansainvälistä standardisoimistyötä ja osallistuu siihen yhdessä kiinnostuneiden yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Lisätietoja:

Asiantuntija Sari Sahlberg
Suomen Standardisoimisliitto SFS
Puh. 09 1499 3368
S-posti etunimi.sukunimi@sfs.fi

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry on keskusjärjestö, joka edistää maassamme standardisointia ja standardien hyödyntämistä. SFS laatii, vahvistaa, julkaisee ja myy standardeja. SFS:ssä on jäseninä elinkeinoelämän järjestöjä sekä Suomen valtio. Standardisoimisliitto on jäsenenä kansainvälisessä standardisoimisjärjestössä ISOssa (International Organization for Standardization) ja eurooppalaisessa standardisoimisjärjestössä CENissä (European Committee for Standardization). www.sfs.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs