Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Katsaus Pohjois-Pohjanmaan ympäristön tilasta valmistui

Katsaus Pohjois-Pohjanmaan ympäristön tilasta valmistui

Julkaistu: 11.02.2009 klo 11:39
Julkaisija:

Ilmastonmuutos seurausilmiöineen on nousemassa suurimmaksi ympäristöriskiksi myös Pohjois-Pohjanmaalla. Luonnon monimuotoisuus on vähenemässä monien ympäristöä muuttavien hankkeiden seurauksena, mutta toisaalta luonnonsuojelualueiden perustaminen on edennyt hyvin.

Ilmastonmuutos seurausilmiöineen on nousemassa suurimmaksi ympäristöriskiksi myös Pohjois-Pohjanmaalla. Luonnon monimuotoisuus on vähenemässä monien ympäristöä muuttavien hankkeiden seurauksena, mutta toisaalta luonnonsuojelualueiden perustaminen on edennyt hyvin. Oulun seutu on kasvanut voimakkaasti ja osaa maaseutualueista uhkaa autioituminen ja sen myötä elinmahdollisuuksien ja elinympäristön heikkeneminen. Vesistöjen ongelmat näkyvät selvimmin alueen eteläosan jokivesissä. Tämä kaikki ilmenee tänään julkistetusta Pohjois-Pohjanmaan ympäristön tila 2008 –katsauksesta.

Pohjois-Pohjanmaan ympäristön tila 2008 –katsauksen ovat koonneet Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksen eri alojen asiantuntijat. Tietolähteinä on käytetty ympäristöhallinnon sekä muiden viranomaisten ja tutkimuslaitosten tietojärjestelmiä. Katsaus laaditaan neljän vuoden välein.

Pohjois-Pohjanmaan katsauksen lisäksi alueellisissa ympäristökeskuksissa on julkaistu 12 muuta alueellista katsausta. Valtakunnallisen Suomen ympäristön tila –katsauksen on toimittanut Suomen ympäristökeskus (SYKE).

EU:n ympäristötietodirektiivi velvoittaa tarjoamaan kansalaisille tietoa ympäristön tilasta. Suomessa tieto on päätetty välittää internetissä. Netissä julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa helppolukuinen ja kattava katsaus Suomen ympäristön tilasta.

Kahdeksansivuinen raportti on luettavissa ja tulostettavissa osoitteessa www.ymparisto.fi/ppo/ymparistontila2008 

Lisätietoa

Ympäristön tila –katsaus, vesistökuormitus ja vesistöjen tila

  • Osastopäällikkö Anneli Ylitolonen, Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskus, puh. 040 558 6212

Ilmanlaatu

  • Ylitarkastaja Paula Ala-aho, Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskus, puh. 040 575 3859

Luonto

  • Luonnonsuojelupäällikkö Eero Kaakinen, Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskus, puh. 0400 181 175

Rakennettu ympäristö

  • Arkkitehti Antti Huttunen, Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskus, puh. 040 753 2437

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs