Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Karhunkierros täyttää 60 vuotta - kirjoituskisa alkaa

Metsähallitus

Karhunkierros täyttää 60 vuotta - kirjoituskisa alkaa

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2015 klo 13:05
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallituksen luontopalvelut haastaa vaeltajat kirjoittamaan rakkaudesta ja Karhunkierroksesta. Helatorstaina alkavan kirjoituskisan voittajan valitsee Päätalo-instituutin johtaja Kati Koivukangas.

 

Sadattuhannet ovat menettäneet sydämensä Karhunkierrokselle: joka vuosi noin 5000 retkeilijää vaeltaa koko 80 kilometrin Karhunkierroksen, ja moni haaveilee siitä.

Karhunkierroksen tarina sai alkunsa, kun luonnosta innostunut retkeilijäporukka 1950-luvun puolivälissä alkoi merkitä reitin komeimpia nähtävyyksiä maastoon punamullalla ja vernissalla.

Metsähallituksen luontopalvelut kutsuu kaikkia reitillä kulkeneita kirjoittamaan 60-vuotiaan kunniaksi. Torstaina alkavassa kirjoituskisassa kerätään retkeilijöiden tarinoita ja valokuvia, joiden teemana on Karhunkierros ja rakkaus.

Erikoissuunnittelija Minna Koramo Metsähallituksesta toteaa, että kisassa etsitään monipuolisia ja omaperäisiä tarinoita, joissa voi käyttää sekä omia kokemuksia että mielikuvitusta.

”Karhunkierros on aina inspiroinut taiteilijoita. Ei ole mikään salaisuus, että Juha Watt Vainion Ystävän laulukin on Kiutakönkään äärellä syntynyt.”

Mistä siis voi kirjoittaa?

Melkein mistä vain, Minna Koramo vastaa.

”Joku menettää sydämensä maisemille, toinen on rakastunut pitkospuilla astelevaan retkikaveriin. Teema on rakkaus, mutta raati ei arvioi aihetta kapeasti.”

 

Tarinat kerätään kesän aikana

Kirjoituskisan voittaja julkistetaan retkitapahtumassa 10. syyskuuta Kuusamossa. Kisan päätuomari on Päätalo-instituutin johtaja Kati Koivukangas, joka kirjallisuuden Finlandia-tuomarin tapaan valitsee esiraadin valitsemista tarinoista kaikkein parhaan. Kisan palkintoina on lomapalveluita Kuusamossa.

Kisaan voi osallistua lähettämällä korkeintaan kahden liuskan mittaisen kertomuksen ja siihen liittyvät kuvat (max 2 kpl) 1.8. 2015 klo 16 mennessä osoitteeseen lovekarhunkierros@gmail.com

Kirjoituskisa alkaa virallisesti Pohjois-Suomen Erämessuilla helatorstaina, kun Metsähallituksen osastolla jaetaan lahja kirjoittamisesta kiinnostuneille retkeilijöille, päivittäin kello 12 alkaen ja yhteensä tuhannelle messuvieraalle.

 

Kilpailun säännöt ja palkinnot: www.luontoon.fi/rakkauttakarhunkierroksella

 

 Legendaarinen vaellusreitti Karhunkierros 60 vuotta

  • Kulkee Oulangan kansallispuiston halki (Kuusamo ja Salla)
  • Pituus 75-90 km. Merkitty maastoon vuosina 1954-1956
  • Lähtö- ja päätepisteet: Hautajärven kylä ja Ristikallion pysäköintialue sekä Rukatunturin matkailukeskus
  • Koko reitin vaeltaa vuosittain noin 5000 retkeilijää
  • Palvelut: Oulangan ja Karhunkierroksen luontokeskukset, 10 autiotupaa, 9 riippusiltaa, kymmeniä tulentekopaikkoja
  • Kartta: Ruka-Oulanka ulkoilukartta 1:50 000, Karttakeskus
  • Lisätietoja: Luontoon.fi/karhunkierros

Lisätietoja: Merja Aakko, tiedottaja, p 040 7096951 Minna Koramo, erikoissuunnittelija, p. 040 8480572

Yhteistyökumppanit: Arctic Warriors, Rantasipi Rukahovi, Erä-Susi, Ruka Safaris, Päätalo-instituutti, Koillissanomat.

 

Liitetiedostot

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs