Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Karhunkierros juhlii Kuusamossa 10.9.

Metsähallitus

Karhunkierros juhlii Kuusamossa 10.9.

Kutsu.
Julkaistu: 09.09.2015 klo 10:00
Julkaisija: Metsähallitus

Legendaarisen Karhunkierroksen 60-vuotista taivalta juhlitaan Kuusamossa torstaina. Vaellusreitin juhlapäivänä Metsähallituksen luontopalvelut tarjoaa opastetun ruskaretken luontokuvaajan ja asiantuntijoiden opastuksella sekä iltatilaisuuden Kuusamotalolla.

Toivotamme toimituksenne edustajat lämpimästi tervetulleiksi mukaan tapahtumaan, joka alkaa aamupäivällä retkellä Pienelle Karhunkierrokselle. Ruskan keskellä on tilaisuus nähdä upeat maisemat ammattikuvaajan silmin ja saada kuvausvinkkejä, sillä yhtenä oppaana retkellä on ammattiluontokuvaaja Mika Honkalinna

Retkipäivä huipentuu iltatilaisuuteen Kuusamotalolla. Siellä luodataan retkeilyn nykytilaa ja tulevaisuutta, ja aiheesta keskustelevat mm. luontopalveluiden johtaja Rauno Väisänen, Suomen Latu ry:n hallituksen vpj Petri Kulha sekä retkikirjailija  Jouni Laaksonen.  Onko esimerkiksi tulevaisuudessa luontoharrastus yhä enemmän välineissä kiinni?

Tilaisuudessa julkistetaan myös juhlavuoden kunniaksi järjestetyn Rakkautta karhunkierroksella -kirjoituskilpailun voittaja. 

Lisätiedot ja retkelle ilmoittautumiset: tiedottaja Merja Aakko, Metsähallitus, Pohjanmaan luontopalvelut p. 0407096951

 

Karhunkierroksen 60-vuotisjuhlan ohjelma

Klo 11 – 16 Opastettu retki upeissa jokimaisemissa Pienellä Karhunkierroksella. Jyrävällä tarjoamme retkieväänä pikkusuolaista. 
Klo 18 – 20 Keskustelutilaisuus retkeilyn nykytilasta Kuusamotalon (Kaarlo Hännisentie 2) Oulanka-salissa. Asiantuntijoiden johdolla käydään keskustelua mm. siitä, onko retkeily tulevaisuudessa välineurheilua. Tilaisuudessa julkistetaan myös Rakkautta Karhunkierroksella -kirjoituskilpailun voittaja.

 

Retkellä on kaksi reittivaihtoehtoa

Luontokuvaaja Mika Honkalinna opastaa Jyrävälle. Reitin varrella tutustutaan maisemakuvauksen saloihin.
- Juuma – Myllykoski – Jyrävä – Myllykoski – Juuma (7 km)
- Reittiä suositellaan helppokulkuisuutensa ja hienojen nähtävyyksien vuoksi kaikille. Se ei sisällä erityisen vaikeita osuuksia.

Metsähallitus opastaa koko Pienen Karhunkierroksen reitin.
- Juuma – Myllykoski – Kallioportti – Harrisuvanto – Jyrävä – Myllykoski – Juuma (12 km)
- Reitti on pääosin helppokulkuista maastoa, mutta sisältää paljon nousua ja sekä pitkät laskettavat portaat. Reittiä ei suositella huonokuntoisille!

Pukukoodi

- Retkelle tarvitsette säänmukaiset retkeilyvaatteet ja maastoon soveltuvat kengät sekä tarpeen mukaan oman juomapullon. Illan keskustelutilaisuuteen soveltuvat rennot retkeilyhenkiset vaatteet. Näissä juhlissa ei solmiota tarvita!  

www.luontoon.fi/rakkauttakarhunkierroksella

Yhteistyössä: Arctic Warriors, Rantasipi Rukahovi, Erä-Susi, Ruka Safaris,
Päätalo-instituutti, KoillissanomatVuoden retkikohteeksi 2014 valittu vaellusreitti Karhunkierros sijaitsee Oulangan kansallispuistossa Kuusamon ja Sallan kuntien alueella. Tänä keväänä brittilehti The Guardian listasi Oulangan kansallispuiston Euroopan 10 parhaimman kansallispuiston joukkoon hehkuttaen sen näyttävyyttä ympäri vuoden. Karhunkierros vie retkeilijän Oulangan parhaisiin paikkoihin, kuohuvien könkäiden luo.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs