Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kansainvälisen WWF:n nuorten luonnonsuojelupalkinto saamelaisopiskelijalle

WWF Suomi

Kansainvälisen WWF:n nuorten luonnonsuojelupalkinto saamelaisopiskelijalle

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 15:27
Julkaisija: WWF Suomi

Saamelaiselle luonnonsuojelijalle ja alkuperäiskansojen puolestapuhujalle Isak Utsille on tänään myönnetty kansainvälisen WWF:n puheenjohtajan palkinto.

WWF:n puheenjohtajan palkinnolla halutaan kunnioittaa ja rohkaista alle 30-vuotiaita nuoria, jotka ovat toimineet luonnonsuojelun vaikuttajina eri puolilla maailmaa. Tänä vuonna palkinnon voittajaksi valittiin Luulajan teknillisessä yliopistossa valtiotieteiden kandidaatin tutkintoa suorittava Isak Utsi.

Utsi on keskittynyt Norjan, Ruotsin, Suomen ja Venäjän saamelaisten kieleen, kirjallisuuteen ja kulttuuriin. Hän on Ruotsin saamelaisten nuorisojärjestön varapuheenjohtaja ja pyrkii aktiivisesti lisäämään ihmisten tietoisuutta ilmastonmuutoksen vaikutuksista ja ilmastonmuutoksen ehkäisyyn tarvittavista keinoista. Lisäksi Utsi on pyrkinyt kiinnittämään ihmisten huomion suunnitteilla olevan kaivostoiminnan ympäristöuhkiin. Utsi on edustanut Saamelaiskäräjiä IPCC:ssä eli hallitustenvälisessä ilmastopaneelissa ja on myös WWF Ruotsin nuorten tiimin jäsen.

”Isak Utsi on inspiroiva roolimalli kaikille nuorille, joilla on etninen tausta, ja hän edustaa saamelaiskulttuurin kestäviä arvoa ja tapoja”, toteaa kansainvälisen WWF:n puheenjohtaja Yolanda Kakabadse.

Puheenjohtajan palkinto jaetaan tänään WWF:n vuosikokouksessa, joka pidetään tällä kertaa Svolværissa Norjassa.

Lisätiedot ja kuvapyynnöt:
Gemma Parkes, tiedottaja, kansainvälinen WWF
gparkes@wwfint.org / +41 79 253 6386 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs