Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kaksi uutta riistanhoidon mallialuetta saa EU-tunnustuksen perjantaina Helsingissä, tervetuloa!

Metsähallitus

Kaksi uutta riistanhoidon mallialuetta saa EU-tunnustuksen perjantaina Helsingissä, tervetuloa!

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2015 klo 13:01
Julkaisija: Metsähallitus

Kahdelle suomalaiselle luonnon- ja riistanhoidon mallialueelle ojennetaan perjantaina merkittävä kansainvälinen tunnustus Maanomistajain liiton 70-vuotisjuhlaseminaarissa Helsingissä. Kauhajoen metsästysseuran Kainaston alue ja  Malmgård Sjundeån tila liittyvät uusina Wildlife Estates -verkostoon, joka on EU:n komission tunnustama, ympäristöystävällisten mallitilojen verkosto. Esimerkillisesti hoidettujen tilojen yhteispinta-ala on laajentunut kokonaisuudessaan jo yli miljoonaan hehtaariin Euroopassa. Suomessa tunnuksen saaneita tiloja tai alueita on nyt kahdeksan.

Tervetuloa uusien tunnusten luovutustilaisuuteen ja kuulemaan 70 vuotta täyttävän Maanomistajain liiton kuulumisia Ritarihuoneelle Helsinkiin!

Aika: Perjantaina 30.10.2015 kello 12.30

Paikka: Ritarihuone, Ritarikatu 1, Helsinki

Taustaa:

Wildlife Estates -tunnukset ovat osoitus monivaikutteisesta luonnonhoidosta ja kestävästä riistataloudesta. Tunnuksen saaneet suomalaistilat ovat muun muassa soveltaneet uutta teknologiaa ympäristöystävällisessä maatalouden harjoittamisessa, rakentaneet riista- ja vesiensuojelullisia kosteikkoja, edistäneet luonnon monimuotoisuutta elinympäristöjen hoidossa sekä järjestäneet metsästyksen ekologisesti kestävästi. Suomeen on aikaisemmin myönnetty kuusi Wildlife Estates –tunnusta.

Wildlife Estates on EU:n komission tunnustama, Euroopan maanomistajajärjestön (ELO) koordinoima ohjelma, jossa muodostetaan koko Euroopan laajuinen riistanhoidon mallitilojen verkosto. Hankkeeseen kelpuutetut mallitilat osoittavat, että kestävä metsästys ja riistanhoito edistävät myös luonnon monimuotoisuutta ja direktiivilajien säilymistä. Mallitilojen kautta hankkeessa tuodaan esille maanomistajien tekojen merkitystä arkiluonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä.

Wildlife Estate -tunnuksen hakijat arvioidaan kullekin luonnonmaantieteelliselle alueelle laaditun kriteeristön pohjalta. Tunnuksen saaminen osoittaa alueen luonnonvarojen käytön ja hoidon edistävän luonnon monimuotoisuuden ja Euroopan unionin direktiivilajien säilymistä.

Wildlife Estates -verkostoon kuuluu yli 180 mallitilaa 13 Euroopan maassa. Yhteispinta-alaltaan mallitilat kattavat jo yli miljoona hehtaaria. Hankkeen kotisivut löytyvät osoitteesta: www.wildlife-estates.eu. Suomessa Wildlife Estates -hanketta koordinoi Metsähallitus, joka vastaanottaa hakemukset ja antaa lisätietoa.

Wildlife Estates -tunnukset uusille tiloille jaetaan 30.10.2015 Maanomistajain liiton 70-v juhlaseminaarin yhteydessä. Seminaarin pääpuhujat ovat Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sekä ELO:n puheenjohtaja Christoph Büren.

Maanomistajain liiton 70-vuotisjuhlaseminaarin ohjelma:

perjantai 30.10.2015

RITARIHUONE, Ritarikatu 1, Helsinki

 

12.30 Kahvitarjoilu 

13.00 JUHLASEMINAARI

Matkalla vuoteen 2050

Maanomistajain Liiton varapuheenjohtaja, Thomas Frankenhaeuser

Maatalous- ja ympäristöministeri, KIMMO TIILIKAINEN

President of the European Landowners’ Organization (ELO), Christoph Büren

Suomen maatalousmuseo Saran johtaja, Teppo Vihola

Musiikkia, Maakansa Brothers

15.00 Tauko, virvokkeita

15.30 Seminaari jatkuu

Wildlife Estates –tunnusten jakaminen

 

PANEELIKESKUSTELU: Maanomistaja - vastuullinen ympäristönhoitaja

Juontaja Mikael Pentikäinen

Osanottajat

Sauli Brander, UPM

Aarne Schildt, Bosgårdin kartano

Lauri Pakka, Maanomistajien Arviointikeskus

Eine Rosenberg-Riihimäki, Maanomistajain Liitto

 

17.00–18.00 Viini- ja oluttarjoilu

Yhteistyössä UPM, Rönnvikin viinitila ja Malmgård

 

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Tuija Nummela, Maanomistajain Liitto, 050 5448 682

ylitarkastaja Ahti Putaala, Metsähallitus, 040 8272 574 (Wildlife Estates -ohjelma)

 

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs