Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kaivosalan kansainväliset EuroMining 2015 -messut ensi viikolla Tampereella

Tampereen Messut

Kaivosalan kansainväliset EuroMining 2015 -messut ensi viikolla Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2015 klo 13:00
Julkaisija: Tampereen Messut

VUODEN YMPÄRISTÖTEKO 2015 PALKITAAN AVAJAISPÄIVÄNÄ

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään 20.–21.5. kansainvälinen kaivosteknologian ammattimessutapahtuma EuroMining 2015. Toista kertaa toteutettava tapahtuma on nyt aiempaa kansainvälisempi. Messuilla nähdään 127 näytteilleasettajaa 17 maasta.

– Järjestimme EuroMining-messut ensimmäisen kerran vuonna 2013, jolloin tapahtuma saavutti heti suuren suosion. Kaivosteollisuudella on tällä hetkellä Suomessa haastavat ajat, mutta odotuksemme messujen suhteen ovat positiiviset. Uskoa luo etenkin se, että kansainvälinen kiinnostus tapahtumaa kohtaan on kasvanut entisestään. Neljännes näytteilleasettajista tuleekin nyt ulkomailta. Jos Suomessa podetaan jonkinlaista kaivoskrapulaa, niin ulkomailla on ainakin nähty tapahtuman tarjoamat mahdollisuudet löytää uusia investointikohteita ja kumppanuuksia. Kaivokset siis tulevat tänne ostoksille ja alan luonteesta johtuen puhutaan merkittävistä investoinneista, kertoo projektipäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.

EuroMining on kaivosteknologian ammattimessutapahtuma, joka esittelee kaivostoimijoille alan uutuuksia, koneita, laitteita sekä tuotteita ja palveluita, joita kaivostoiminnassa tarvitaan. Kaivosalan toimijoilla on messuilla hyvä mahdollisuus luoda kansainvälisiä kontakteja, tutustua alan uutuuksiin ja keskustella tulevaisuuden ratkaisuista. Messuille osallistuu näytteilleasettajia Suomen lisäksi Australiasta, Belgiasta, Etelä-Afrikasta, Iso-Britanniasta, Italiasta, Itävallasta, Kanadasta, Kiinasta, Norjasta, Ranskasta, Ruotsista, Saksasta, Tsekeistä, Turkista, Ukrainasta ja Yhdysvalloista.

Opening Seminar nostaa esille ajankohtaiset aiheet – Vuoden ympäristöteko palkitaan tilaisuudessa

Suomen kaivosala toimii samojen lainalaisuuksien vallitessa kuin muualla maailmassa, joten alan haasteista ja mahdollisuuksista keskustellaan niin globaalista kuin Suomen omista näkökulmista käsin. Avajaispäivänä keskiviikkona 20.5. klo 10–13 järjestettävä EuroMining Opening Seminar luo asiantuntijoiden pitämien puheenvuorojen kautta katsauksen alan ajankohtaisiin teemoihin. Seminaarin puheenjohtajana toimii Talouselämän, Faktan ja Markkinointi & Mainonta -lehden päätoimittaja Reijo Ruokanen.

Tilaisuudessa julkistetaan Vuoden ympäristöteko 2015 -palkinnon saaja. Kyseinen alan tunnustuspalkinto jaettiin ensimmäisen kerran EuroMining 2013 -messuilla, jolloin palkinnon sai kairausurakoitsija Oy Kati Ab. Palkinnon voi saada kaivosalan toimija, joka huomioi esimerkillisesti ympäristöasiat toiminnassaan. Palkinnon saajan valitsee EuroMining-messujen valtuuskunta, johon tänä vuonna kuuluivat pääjohtaja emeritus Elias Ekdahl, Lapin liiton maakuntajohtaja Mika Riipi, Vuorimiesyhdistyksen puheenjohtaja Sakari Kallo sekä TEKES Green Mining -ohjelman johtaja Teija Lahti-Nuuttila.

EuroMining-messuilla monipuolinen seminaari- ja tietoiskutarjonta

EuroMining-messuilla järjestetään molempina päivinä ajankohtaisia tietoiskuja ja seminaareja. Tekes ja Spinverse Oy pitävät molempina päivinä seminaarin otsikolla Tekes Green Mining Programme presents: Water and emissions seminar. Keskiviikkona seminaariohjelmassa on myös Tekir Oy:n toteuttama paneelikeskustelu Miten viestiä paikallisesti?. Torstaina Vuoriteknikot ry järjestää Vuorityön tulevaisuuden visiot -seminaarin. Seminaarien tarkempi ohjelma ja messujen tietoiskut: www.euromining.fi (Ohjelma).

EuroMining-messut kokoavat saman katon alle kaivos- ja louhintateollisuuden, geologian, rikastus- ja prosessiteollisuuden sekä metallurgian ammattilaiset. Messuilla luodaan katsaus koko tuotantoketjun keskeisiin näkymiin. Tampereen Messut Oy toteuttaa EuroMining-messut yhteistyössä Vuorimiesyhdistys ry:n ja Tekesin Green Mining -ohjelman kanssa.

KUTSU MEDIALLE: Tervetuloa EuroMining-avajaisseminaariin ke 20.5.2015 klo 10–13.

EuroMining Opening Seminar
Wednesday 20th of May 2015, 10.00–13.00, Seminars, Hall A

•    Chair
Reijo Ruokanen, Editor-in-chief, Talouselämä, Fakta, Markkinointi & Mainonta

•    Welcoming Address
Hannu Vähätalo, Managing Director, Tampere Trade Fairs Ltd

•    Opening Speech
Ari Juva, Secretary General, Finnish Association of Mining and Metallurgical Engineers

•    Presentation of the Environmental Contribution of the year 2015 award
Elias Ekdahl, Director General Emeritus, EuroMining 2015 Delegation

•    How to fully exploit opportunities offered by pan-European network of excellence - EIT raw materials
Erja Turunen, Vice President, VTT, Research, Smart Industry and energy systems

•    Global Commodity and Financing Trends for Mining Industry
Tuomo Mäkelä, President, Outokumpu Mining Oy

•    Capital raising and listing sentiment on Nordic exchanges
Erja Retzén, Managing Director, Nasdaq Nordic, Listings & Capital Markets

•    Using system dynamic models in analyzing mining investments: what, how, and why?
Mikael Collan, Professor of Strategic Finance at Lappeenranta University of Technology

MEDIAN HAASTATTELUT
Median edustajat voivat haastatella avajaisseminaarin puhujia tilaisuudessa. Muut haastattelupyynnöt voi jättää akkreditoitumislomakkeella tai sähköpostitse tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi.

MEDIALOUNAS
Median edustajille tarjotaan lounas messujen aikana. Ilmoittaudu lounaalle akkreditoitumisen yhteydessä ja nouda lehdistölounaslipuke lehdistöhuoneesta.

MEDIAN AKKREDITOITUMINEN
Median edustajat pääsevät EuroMining 2015 -messuille täyttämällä Median akkreditoitumislomakkeen osoitteessa www.euromining.fi (Medialle). Akkreditoituneet noutavat sisäänpääsyyn oikeuttavan henkilökohtaisen PRESS-rintamerkin pääsisäänkäynnin PRESS/Esiintyjät-palvelutiskiltä saapuessaan messuille. Tampereen Messujen PRESS-rintamerkki on tapahtumakohtainen.

MEDIAN PYSÄKÖINTI
Median maksuton VIP-pysäköintialue on Ilmailunkadun varrella (opastus alueella). VIP-alueelle pääsee pressikortilla. Poistuttaessa pysäköinninvalvoja tarkistaa VIP-pysäköintilipun, jonka saa lehdistöhuoneesta.

MEDIAN VAATESÄILYTYS
Tampereen Messujen PRESS-rintamerkillä voit jättää takkisi maksutta pääaulan vaatesäilytykseen (VIP).

LEHDISTÖHUONE
Lehdistöhuone sijaitsee Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääaulassa (1. krs). Avoinna messujen aukioloaikojen mukaisesti. Lehdistöhuoneessa on jaossa mediamateriaalia ja muuta messuinfoa. Toimittajien käytössä on tietokone, tulostin ja nettiyhteydet.

MEDIAMATERIAALIT ja OHJELMA
Messuista julkaistut lehdistötiedotteet, näytteilleasettajien toimittamat lehdistötiedotteet sekä linkit kuvapankkiin ja videoihin löytyvät tapahtuman mediasivuilta www.euromining.fi (Medialle). Tiedot seminaareista ja messujen ohjelmasta: www.euromining.fi (Ohjelma).

MESSUINFO
Aukioloajat: ke 20.5. ja to 21.5. klo 9.30–16.30. Sisäänpääsy: Veloituksetta rekisteröitymällä kävijäksi (www.euromining.fi) tai pääsylipulla (20 euroa, sis. alv 10 %). Pysäköinti: Maksullinen pysäköinti 5 euroa. Pysäköintilipuke tarkistetaan pysäköintialueelta ulos ajettaessa. Kulkuyhteydet: Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen osoite on Ilmailunkatu 20, Tampere. Tampereen joukkoliikenteen linja 14 liikennöi Keskustorilta Messu- ja Urheilukeskukseen: aikataulut.tampere.fi. EuroMining-messuille on järjestetty myös ilmainen bussikuljetus Tampereen rautatieasemalta. Lisätiedot: www.euromining.fi (Messuinfo). Halli: A-halli.

TähtiUutiset-verkkolehti: GTK:n pääjohtajan tehtävistä eläkkeelle jääneen Elias Ekdahlin haastattelu ”Maamme on maailman huipulla teknologiaosaamisessa.”, www.tahtiuutiset.fi.

LISÄTIEDOT: www.euromining.fi, Twitter: @TampereenMessut, #EuroMining,
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, facebook.com/tampereenmessut
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 040 350 0445,
mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs