Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kainuun Voima Oy:lle 2,6 miljoonaa euroa tukea polttoainekuivaimeen

Työ- ja elinkeinoministeriö

Kainuun Voima Oy:lle 2,6 miljoonaa euroa tukea polttoainekuivaimeen

Julkaistu: 21.12.2009 klo 12:57
Julkaisija: Työ- ja elinkeinoministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen päätöksellä 2 642 200 euroa energiatukea Kainuun Voima Oy:n Kajaanin voimalaitokselle polttoaineen kuivauslaitteistoon, joka hyödyntää savukaasujen sisältämää hukkaenergiaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen päätöksellä 2 642 200 euroa energiatukea Kainuun Voima Oy:n Kajaanin voimalaitokselle polttoaineen kuivauslaitteistoon, joka hyödyntää savukaasujen sisältämää hukkaenergiaa.

 

Suunnitellulla kuivauslaitteistolla kuivataan laitoksen käyttämää kosteaa puupolttoainetta, lähinnä kuorta ja metsähaketta. Näin laitoksen hyötysuhdetta saadaan parannettua ja vähennettyä fossiilisen polttoaineen ja turpeen käyttöä ja siten CO2-päästöjä.

 

Uudistuksella saavutettava päästövähennys arvioidaan olevan 70 000 hiilidioksiditonnia ja säästö turpeen käytössä 185 GWh. Kajaanin voimalaitoksen sähköteho on 88 MW ja lämpöteho 240 MW. Sen pääpolttoaineet ovat turve ja puu.

 

Kainuun Voima Oy on liittynyt energiatehokkuussopimusjärjestelmään, joten sen hankkeelle voitiin myöntää energiatukea, vaikka Kajaanin laitos kuuluukin päästökaupan piiriin. Energiatukea myönnettiin hankkeelle 22 prosenttia kokonaisinvestoinnin arvosta.

 

Lisätiedot

ylitarkastaja Jukka Saarinen, TEM, puh. 010 606 4806

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs