Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Jyväskylä amk tiedottaa: Maitotilan arki tutuksi Talviaisten tilan avoimissa ovissa 17.7.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylä amk tiedottaa: Maitotilan arki tutuksi Talviaisten tilan avoimissa ovissa 17.7.

Tiedote.
Julkaistu: 03.07.2012 klo 10:38
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Talviaisten maitotilan isäntäväki kutsu kaikki maataloudesta kiinnostuneet viettämään kesäpäivää tilalleen Kivijärvelle (Talviaisniementie 70) tiistaina 17.7.2012 klo 12-15.

Nyt on mainio tilaisuus lähteä kesäretkelle ja nähdä mitä tilanhoito tänä päivänä on! Päivän aikana tilalla on mahdollista tutustua eläimiin ja maatalouskoneisiin, kuunnella lehmärunoja ja katsoa, kuinka vasikka klipataan. Maatalouteen liittyviä kysymyksiä voi ratkoa tehtäväradalla, ja lapsille on järjestetty piirustuskilpailu. Syötävää ja juotavaa on tarjolla sekä maistiaisina että puffetissa.

Heini Hakkarainen ja Jussi Kinnunen ovat isännöineet tilaa vuoden 2010 alusta alkaen. Tilalla on mm. parsinavetta, johon on tehty nuorkarjalle laajennusosa. Talviaisissa tallustaa 43-päinen karja, joista lypsylehmiä on 23. Lisäksi tilalta löytyy kotitarvekanala, lampaita ja lemmikkieläimiä. Perheeseen kuuluu Heinin (31) ja Jussin (39) lisäksi lapset Mila (4) ja Antton (2).

Nykypäivän maatila on yritys, jonka verkostoihin kuuluu kymmeniä yhteistyökumppaneita. Talviaisten kesäpäivässä ovat mukana Valio, Valtra, Agrimarket, Saarioinen, Semex Finland, Suomen Ayrshirekasvattajat, MLL:n Kivijärven osasto sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

Sosiaalinen media on löytänyt tiensä maalle - ilot ja surut jaetaan verkossa

Talviaisten maitotila Kivijärvellä kertoo avoimesti arjestaan myös sosiaalisissa medioissa. Tilan aktiivisesti päivitetyillä Facebook-sivuilla on jo lähes 800 tykkääjää ja lisäksi emäntä Heini Hakkarainen kirjoittaa blogia Valion sivuilla.

Sosiaalisesta mediasta on ollut paljon hyötyä ja iloa tilan arjessa. Toiset karjaihmiset ovat jakaneet auliisti neuvojaan alalla, joka oli isäntäparille uusi. Heini kertoo, että hänellä itselläänkin oli melkoisia ennakkoluuloja maitotilan arjesta, joten nyt hän haluaa tehdä tilan elämää tutuksi ulkopuolisille. Lehmät ovatkin tulleet tutuksi sivujen seuraajille, ja vasikoiden syntymistä ja muista kohokohdista iloitaan yhdessä.

Lisätietoja:

Heini Hakkarainen, 040 193 5510, talviaistentila(at)gmail.com

http://www.facebook.com/pages/Talviaisten-Tila/131208426892151

http://www.maitoamaalta.fi/tilat/nykyiset-kirjoittajat/talviaisten_tila/

 

Katri Kunelius
Tiedottaja
+358 40 730 3768
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs