Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Jätteestä 3D-tulostuksen raaka-aineeksi

Turun ammattikorkeakoulu

Jätteestä 3D-tulostuksen raaka-aineeksi

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2015 klo 08:49
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n kiertotalous-osaaminen esillä Turun Kirja- ja Tiedemessuilla

Jätteestä 3D-tulostuksen raaka-aineeksi

 

Voisiko muovijätettä käyttää 3D-tulostuksessa? Miltä näyttävät kierrätetyistä mainosbanderolleista tehdyt designtuotteet? Millaista on piirtää 3D-kynällä? Kiertotalouden mahdollisuudet ovat esillä Turun ammattikorkeakoulun osastolla Turun Kirja- ja Tiedemessuilla 2.-4.10.2015.

 

Turun ammattikorkeakoulun kiertotalous-osaamiseen voi tutustua Turun Kirjamessuilla 2.-4.10. Turun Messukeskuksessa. Kiertotaloudessa materiaalien käyttöä tehostetaan niin, että sekä raaka-aineet että niiden arvo säilyvät kierrossa. Kiertotalous on paitsi fiksua ja luonnonvaroja säästävää, myös mahdollisuus luoda uutta yritystoimintaa ja työllisyyttä.

 

Osastolla messuvieraat voivat kokeilla 3D-kyniä sekä tutustua Turun AMK:n opiskelijoiden ja kehittämistyön aikaansaannoksiin. Tällä hetkellä Turun AMK:ssa tutkitaan mm. kuinka jätettä voisi hyödyntää 3D-tulostamisessa.

 

Osastolla on esillä myös  Ruisrockin vanhoista mainosbanderolleista tehtyjä designtuotteita sekä Turun vanhoista puistopuista muotoiltuja pienesineitä. Nämä tuotteet osoittavat kuinka toisen jäte voi olla arvokas raaka-aine toiselle.

 

Jakamistalous säästää messujärjestäjältä rahaa ja aikaa

 

Turun AMK:n messuosasto on haluttu toteuttaa kokonaisuudessaan kiertotalouden tavoitteiden mukaisesti. Uuden ostamisen sijaan osaston kalusteet on lainattu turkulaisesta yrittäjien kollektiivista POP Å:sta. Jakamistalous ja lainaamiskulttuuri ovat tärkeä osa kiertotaloutta.

 

– Miksi ostaa uutta jos voi lainata? Lainaaminen ja jakaminen ovat tulevaisuuden trendejä, jotka parantavat resurssien tehokasta käyttöä ja luovat uudenlaista liiketoimintaa. Turha omistaminen vie rahaa ja aikaa meiltä kaikilta, sanoo tutkimusryhmän vetäjä Piia Nurmi Turun ammattikorkeakoulusta.

 

Turun AMK:n messuosasto löytyy paikalta B1 Turun Messukeskuksesta.

 

 

Lisätiedot:

Piia Nurmi, Koulutus- ja tutkimusvastaava

Turun ammattikorkeakoulu

piia.nurmi@turkuamk.fi

040 355 0931

 

www.resurssitehokkuus.fi


Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs