Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Järjestöjen edustajat arvioivat Liminganlahden luontokeskusta torstaina

Metsähallitus

Järjestöjen edustajat arvioivat Liminganlahden luontokeskusta torstaina

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2015 klo 13:16
Julkaisija: Metsähallitus

Millainen luontoliikuntakohde on aidosti esteetön?  Metsähallituksen luontopalvelut järjestää yhteistyössä Soveltava Liikunta SoveLi ry:n kanssa maastokatselmuksia liikunta-, kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen edustajille.

Toivotamme median edustajat tervetulleeksi mukaan katselmuspäivään torstaina 8.10. klo 9-15  Liminganlahden luontokeskukseen.

Esteettömillä luontoliikuntakohteilla järjestettävät maastokatselmukset ovat osa Rohkeasti luontoon -hanketta, jonka tavoitteena on vastata yhdenvertaisuuden toteutumiseen Metsähallituksen ylläpitämillä luontoliikuntakohteilla. Ensimmäinen maastokatselmus järjestettiin syyskuussa Teijon kansallispuistossa, ja lokakuussa arvioidaan myös Napapiirin retkeilyalue. Kaikissa maastokatselmuksissa pureudutaan sekä retkeilyrakenteisiin että nettisivujen etukäteistietoon. Kohteiden viestintää pyritään kehittämään, jotta erilaisten retkeilijöiden kynnys luontoretkelle lähtöön olisi mahdollisimman matala.

Liminganlahdella arvioidaan to 8.10. aamupäivällä luontokeskuksen ja sen ympäristön toimivuutta ja viestintää. Iltapäivän työpajassa ideoidaan unelmien luontoretkiä, joihin jokaisella olisi yhdenvertainen mahdollisuus osallistua.  

-          Luonto on suomalaisten mieluisin liikkumisympäristö, ja se auttaa stressaavissa elämäntilanteissa. Liikunnan soveltamista jonkin vamman tai sairauden takia tarvitsee joko jatkuvasti tai tilapäisesti miljoona suomalaista, projektipäällikkö Riikka Mansikkaviita sanoo.

Aluepäällikkö Matti Tapaninen Metsähallituksen luontopalveluista toteaa, että maastokatselmukset ovat hyvä tapa kerätä järjestöjen edustajilta aitoa ja konkreettista palautetta luontokohteiden toimivuudesta ja viestinnästä liikunta- ja toimintaesteisten näkökulmasta.

-          SoveLin kanssa toteuttavan yhteistyön kautta keräämme eri alojen osaajat saman pöydän ääreen pohtimaan tulevaisuuden luontokohteita. Toivomme, että palveluitamme voisi hyödyntää yhä enenevissä määrin terveydenedistämistyössä, Tapaninen toteaa.

Soveltava Liikunta SoveLi ry edistää toiminnallaan vahvasti liikunnan yhdenvertaisuutta.  Toiminnan tavoitteena on, että jokaisella Suomessa asuvalla, pitkäaikaissairaudesta ja vammasta riippumatta, on mahdollisuus harrastaa itselle sopivaa ja mielekästä terveyttä ja hyvinvointia edistävää liikuntaa. Luontoliikunta on sovellettavissa jokaiselle, ja luonnon tiedetään liikuntapaikkana lisäävän myös henkistä hyvinvointia.

-          Tämän innovatiivisen hankeyhteistyön kautta pystymme lisäämään liikettä ja mahdollistamaan luontoympäristön liikuntapaikkana yhä useammalle. Olemme suurella sydämellä edistämässä luontoliikunnan mahdollisuuksia, korostaa toiminnanjohtaja Anne Taulu Soveltava Liikunta SoveLi ry:stä.

Hanke saa rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnallisen elämäntavan valtakunnallisesta kehittämisavustuksesta.

Lisätietoja: www.metsa.fi/rohkeastiluontoon, projektipäällikkö Riikka Mansikkaviita riikka.mansikkaviita@metsa.fi

gsm +358406373631

Kuva: Liminganlahti / Eeva Mäkinen 

 

Liitetiedostot

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs