Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » JAMK tiedottaa: Saarijärven Vesiosuuskuntapäivillä palkitaan maakunnan paras juomavesi ja heitetään vettä!

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMK tiedottaa: Saarijärven Vesiosuuskuntapäivillä palkitaan maakunnan paras juomavesi ja heitetään vettä!

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2012 klo 08:30
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Valtakunnallisia vesiosuuskuntapäiviä vietetään 7.-8.9. Saarijärven Tarvaalassa. Päivien tarkoituksena on lisätä vesiosuuskuntien tietoa, taitoa sekä luoda mahdollisuuksia yhteistyöhön ja kokemusten vaihtoon vesihuoltoon liittyvistä asioista.

Pe 7.9. klo 14 alkaen Vesiosuuskuntapäivien avajaisissa tullaan palkitsemaan vuoden vesihuoltoteko sekä maakunnan paras juomavesi. Kaikille avoimessa leikkimielisessä kisassa heitetään vettä sekä perjantaina että lauantaina.

Päivien aikana tullaan järjestämään mm. työpajoja, tietoiskuja sekä luentoja veden säästämiseen, vesiosuuskuntatalouteen ja jätevesien käsittelyyn liittyen. Erityistä mielenkiintoa ovat herättäneet lakiklinikat, joilla keskustellaan erityisesti vesiosuuskuntien hallinnosta sekä vesihuoltolakiin liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista. Alustajina lakiklinikalla toimivat lakimiehet Ritva Schiestl (vesihuoltolaki) ja Anne Kontkanen (osuuskuntalaki/hallinto).

Vesiosuuskunnat ovat viime vuosina laajentuneet voimakkaasti alueille, joille kunnat eivät tarjoa vettä eivätkä viemäriverkostoa. Yhtenä syynä viemäriverkostojen rakentamiseen on ollut ns. jätevesiasetus, jonka nojalla jätevesien käsittelyä haja-asutusalueilla tulee tehostaa. Yhä laajeneva toiminta edellyttää vesisosuuskunnilta ammattimaisempaa otetta vesihuollosta huolehtimiseen. Osuuskunnat muodostuvat enimmäkseen maallikoista, joille vesiosuuskuntapäivien kaltainen maksuton koulutustapahtuma on erittäin tarpeellinen.

Vesiosuuskuntapäivät palvelevat myös kiinteistönomistajia, joilla ei ole mahdollisuutta liittyä vesi- ja viemäriverkostoihin. Heille on tarjolla mm. uusinta tietoa vesikaivojen ylläpidosta sekä jätevesien käsittelyn vaatimuksista ja vaihtoehdoista.

Valtakunnallisten vesiosuuskuntapäivien järjestelyistä vastaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Luonnonvarainstituutti sekä Suomen vesihuolto-osuuskunnat ry (SVOSK).

Lisätietoja:

Mirja Hurskainen, projektipäällikkö, 040 588 7860, etunimi.sukunimi@jamk.fi, www.jamk.fi/jatevesi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Luonnonvarainstituutti

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs