Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Jälkikasvua jäällä – hylkeiden perhe-elämää webbikameran äärellä

Turun ammattikorkeakoulu

Jälkikasvua jäällä – hylkeiden perhe-elämää webbikameran äärellä

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2013 klo 14:47
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Suora ääni- ja kuvayhteys hyljesaarelle balticSeaNow.info -sivustolla

Jälkikasvua jäällä – hylkeiden perhe-elämää webbikameran äärellä

Lumen peittämällä rannalla loikoilee hylje-emo poikasensa kera. Välillä merestä pilkottaa hylkeiden päitä ja merikotka vilahtaa ruudun poikki. Turun ammattikorkeakoulun koordinoiman BalticSeaNow.info -hankkeen välittämän webbikameran kautta on mahdollista kurkistaa hylkeiden elämään Viron Saarenmaalla. Vastikään kameran kautta avautui näkymä varsin harvan todistamaan tapahtumaan - hylkeiden perhe-elämään.  

Vilsandin luonnonpuistossa sijaitseva kamera kuvaa saarta, joka on suosittu lisääntymis- ja lepäilypaikka hylkeille. Ympäri vuoden ruudulla vilahtelee hylkeiden lisäksi myös merilintuja. Kuvayhteyden lisäksi tarjolla on myös ääniyhteys, ja aina silloin tällöin katsoja pääseekin kuulemaan hylkeiden erikoista ääntelyä.  

Jos oikein tuuri käy voi katsoja päästä todistamaan hyljepienokaisen ruokailua. Hylkeen maito on hyvin rasvapitoista ja kuutin paino nouseekin nopeasti, jopa kaksi kiloa päivässä. Kuutti imee maitoa kolmisen viikkoa. Voimien kartuttua hylje-emo ja kuutti alkavat harjoitella kalan pyyntiä yhdessä.   

Kolmivuotisessa BalticSeaNow.info -hankkeessa on kehitetty uudenlaisia keinoja edistää ympäristötietoisuutta ja aktivoida keskustelua Itämeren tilasta. Itämeren luontoa on tuotu ihmisten ulottuville muun muassa uudenlaisilla luontokohteiden seuranta- ja tiedonvälitysmenetelmillä. Hankkeen nettisivuston suositut webbikamerat ovat olleet yksi osa projektia. Hanke päättyy helmikuun lopussa mutta www.balticseanow.info -nettisivustoa ylläpidetään jatkossakin.

 

Elämää hyljesaarella voit seurata osoitteessa:

http://www.balticseanow.info

Lisätiedot:

Martti Komulainen

Projektipäällikkö

martti.komulainen@turkuamk.fi

044-9072076

 

Annika Kunnasvirta

Projektikoordinaattori

annika.kunnasvirta@turkuamk.fi

040-3550932

 

http://www.balticseanow.info

 

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa. Turun AMK:sta valmistuneet ovat työllistyneet parhaiten muihin ammattikorkeakouluihin verrattuna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs