Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Itäisen Suomenlahden tilaa parannetaan suomalais-venäläisellä satamayhteistyöllä

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Itäisen Suomenlahden tilaa parannetaan suomalais-venäläisellä satamayhteistyöllä

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2013 klo 13:45
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Suomalais-venäläisessä yhteishankkeessa Ecologically Friendly Port (EFP) parannetaan Ust-Lugan sataman (Ust-Luga Comapany JSC) ja HaminaKotka Satama Oy:n ympäristönsuojelun tasoa ja satamien kestävää kehitystä.

Hankkeessa on neljä eri pääpainoa: Satamien ympäristövaikutusten hallinnan nykytila ja korvaavien toimenpiteiden kehittäminen, ympäristölainsäädännön ja ympäristövaikutusten seuranta, yhteistyön kehittäminen satamasidonnaisten ryhmien välillä, sekä sidosryhmien tietoisuuden lisääminen ympäristön huomioivasta toiminnasta.

Satamien energiatehokkuutta pyritään parantamaan mm. vähentämällä laivojen, lastinkäsittelylaitteiden ja eri ajoneuvojen päästöjä sekä meluhaittoja. Venäläisten partnereiden tavoitteena on luoda Ust-Lugan alueelle oma ympäristöstrategia sekä ympäristöntilan seurantajärjestelmä.

Hankkeen pääpartneri on Russian State Hydrometeorological University ja muina partnereina Ust-Luga Company JSC, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu ja Turun yliopiston Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus. Liitännäispartnereina HaminaKotka Satama Oy, Suomen Satamaliitto, Kotkan kaupunki ja Leningradin alueen luonnonvara- ja ympäristökomitea.

Kaksivuotisen hankkeen budjetti on 570 140 euroa ja sitä rahoittavat EU:n naapuruusohjelma (ENPI CBC) sekä hankkeen suomalaiset ja venäläiset toteuttajat.

Hankkeen www-sivut: http://ecoport.rshu.ru/about_eng.html

 

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Projektipäällikkö Anni Anttila
p. 044 702 8213
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Turun yliopisto Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus
Tutkimusasiantuntija Olli-Pekka Brunila
p. 040 485 5710
etunimi.sukunimi@utu.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs