Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Isovanhempien ja lastenlasten yhteinen touhupäivä Hämeen luontokeskuksella

Metsähallitus

Isovanhempien ja lastenlasten yhteinen touhupäivä Hämeen luontokeskuksella

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2016 klo 12:00
Julkaisija: Metsähallitus

Isovanhempien päivänä mummut ja vaarit pääsevät viettämään hauskoja hetkiä lastenlastensa kanssa luontoteeman ympärillä. Perinteeksi muodostunutta päivää vietetään Hämeen luontokeskuksella lauantaina 15.10.2016 klo 10–16.

Tapahtumapäivänä ulkoilijat voivat testata luontotietouttaan Kurjen polulla, jonne on pystytetty luontoaiheinen visailupolku kävijöitä ilahduttamaan. Mikäpä olisikaan ihanampaa kuin nauttia lokakuun kirpeästä säästä luonnon helmassa! Pituutta luontopolulla on 1,2 kilometriä ja matkalla pääsee ihastelemaan kysymystaulujen lisäksi järvimaisemaa ja tasapainoilemaan pitkospuilla. Polulle pääsee lähtemään suoraan luontokeskuksen pääparkkipaikalta.

Sisällä luontokeskuksessa on kivaa tekemistä niin nuorelle kuin varttuneemmallekin väelle. Luvassa on kasvomaalausta, jännittäviä etsintätehtäviä ja muuta kivaa puuhastelua. Puuhahuoneessa voit taiteilla muovailuvahasta mielikuvituseläimen - minkälainen on sinun toteemieläimesi? Jokainen nuori taiteilija pääsee osallistumaan myös ryhmätaideteokseen, kun luontokeskuksen ikkunat koristellaan sormiväreillä syksyn väreihin. Rauhoittavaan tunnelmaan voi virittäytyä Metsänemäntä Mielikin satutuokioilla, jotka järjestetään luontokeskuksen näyttelyn hämärässä korpikamarissa klo 11 ja klo 13.

Luontokeskuksen auditoriossa viihdytään luontofilmien parissa. Auditoriossa on esillä myös Vuoden luontokuvat 2015 ja vaihtuvien näyttelyiden tilaa koristaa Sofia Suomisen Höyhenen kevyttä -näyttely. Suomisen näyttely esittelee herkkiä lintuaiheisia akvarellimaalauksia, joissa on tavoiteltu realismia ja elävyyttä pienin taiteellisin vapauksin. Luontokeskuksen näyttelyihin on vapaa pääsy.

Kahvio Cafe Erikassa tarjoillaan keittolounas tapahtumapäivänä, Tervetuloa herkuttelemaan!

Tapahtumaan on vapaa pääsy.


Lisätietoja:
Hämeen luontokeskus, puh. 0206 39 4630, hame@metsa.fi

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat. Hossan kansallispuisto vihitään 17.6.2017, ja siitä tulee Suomen 40. kansallispuisto Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlinnan kunniaksi.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs