Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Inarijärven kokonaissaalis 170 tonnia – saaliissa hieman nousua edellisvuodesta

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Inarijärven kokonaissaalis 170 tonnia – saaliissa hieman nousua edellisvuodesta

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2013 klo 07:48
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Inarijärven kalastuksen kokonaissaalis vuonna 2012 oli 170 tonnia eli hieman edellisvuosia suurempi. Inarin kotitarvekalastajat pyydystivät kokonaissaaliista 59 prosenttia, ammattimaiset kalastajat 22 prosenttia ja ulkopaikkakuntalaiset kalastajat - virkistyskalastajat ja mökkiläiset - yhteensä 19 prosenttia. 

Inarijärven punalihaisten petokalojen saalis oli vuonna 2012 noin 39 tonnia. Saaliiksi saatiin taimenta 27 tonnia, harmaanieriää 6 tonnia, nieriää eli rautua noin 5,5 tonnia ja järvilohta vajaa 800 kg. Tai-mensaalis oli noin 5 tonnia suurempi kuin kahtena edellisenä vuotena. Rautusaalis pieneni edelleen.

Siikasaalis nousi myös hieman edellisvuodesta ollen yli 65 tonnia. Muikkusaalis (27 tonnia) pysyi liki samana kuin edellisvuonna. Harjusta saatiin lähes 10 tonnia, haukea noin 12 tonnia, madetta vajaa 6 tonnia ja ahventa yli 7 tonnia. 

Inarijärven kokonaissaaliista 74 prosenttia pyydettiin erilaisilla verkoilla. Siikasaalista verkoilla saatiin 86 prosenttia ja isorysillä 11 prosenttia. Taimensaaliista verkoilla saatiin 60 prosenttia ja vapapyynnillä 32 prosenttia. Nieriäsaaliista yli puolet ja harmaanieriäsaaliista kaksi kolmasosaa pyydystettiin verkoilla. Muikkusaaliista 80 prosenttia saatiin verkoilla ja loput talvinuotalla ja troolilla. Harjuksen saaliista sen sijaan 60 prosenttia saatiin vapapyydyksillä.

Lisätietoa: Tutkija Erno Salonen, RKTL, puhelin 0295 327 472
http://www.rktl.fi/tiedotteet/inarijarven_kokonaissaalis_tonnia.html

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: http://www.rktl.fi/,  s-posti: viestinta@rktl.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs