Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Inarijärven kalasaalis ennallaan

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Inarijärven kalasaalis ennallaan

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2012 klo 16:43
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Inarijärven kalastuksen kokonaissaalis vuonna 2011 oli 161 tonnia eli lähes sama kuin edellisvuonna, ilmenee Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen vuotuisesta saalistilastosta. Inarin kotitarvekalastajat pyydystivät kokonaissaaliista puolet, ammattimaiset kalastajat 30 prosenttia ja ulkopaikkakuntalaiset kalastajat - virkistyskalastajat ja mökkiläiset - yhteensä 20 prosenttia. Suurin osa saaliista, noin 70 prosenttia, saatiin erilaisilla verkoilla.

Inarijärven punalihaisten petokalojen saalis pieneni noin 34 tonniin. Saaliiksi saatiin taimenta vajaa 22 tonnia, nieriää eli rautua 6 tonnia, harmaanieriää 5 tonnia ja järvilohta vajaa tonni. 

Siikasaalis pieneni myös hieman edellisvuodesta ollen 64 tonnia. Muikkusaalis taas nousi 27,5 tonniin. Harjusta saatiin 8,5 tonnia. 

Merkintöjen perusteella istukkaiden osuus taimen- ja nieriäsaalista on ollut keskimäärin vajaa 60 prosenttia. Pohjasiialla luonnontuotanto on ollut suurta vuosiluokasta 2004 lähtien. Istukkaiden osuus saaliista on ollut runsas 20 prosenttia. Harmaanieriä ei lisäänny Inarijärvessä vaan kaikki saalis on peräisin istutuksista.

Lisätietoa:

tutkija Erno Salonen, puh. 0400 896 532, etunimi.sukunimi£rktl.fi

erikoistutkija Teuvo Niva, puh 0400 704 383, etunimi.sukunimi@rktl.fi

http://www.rktl.fi/kala/monimuotoisuus/inarin_kalakantojen_tarkkailu/inarijarven_kalasaalis.html

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: www.rktl.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs