Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ilvesten maastolaskennat saatiin päätökseen - tulokset valmistuvat toukokuun lopussa

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Ilvesten maastolaskennat saatiin päätökseen - tulokset valmistuvat toukokuun lopussa

Tiedote.
Julkaistu: 05.03.2013 klo 10:07
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Marras-helmikuussa laskettiin ilveksiä erillisillä maastolaskennoilla Kainuussa, Kaakkois-Suomessa, Varsinais-Suomessa ja Etelä-Hämeessä. Erillislaskennassa etsitään ja kirjataan ylös ilvesten jäljet yhden päivän aikana koko maakunnan alueelta.  Laskentoihin osallistui vapaaehtoisina yli 5 500 metsästäjää ja luontoharrastajaa. Suomen riistakeskuksen ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen yhteinen laskenta toteutettiin jo kolmantena vuonna peräkkäin.  

Nyt tehdyt erillislaskennat tarkentavat perinteisellä menetelmällä tehtävää kannanarviointia, jossa hyödynnetään metsästäjien ilmoittamat pentuehavainnot. Suurin hyöty erillislaskennoista saadaan tiheän ilveskannan alueilla, joilla ilvespentueita on paljon.  

Laskentojen tulokset valmistuvat alueittain huhti-toukokuun 2013 aikana. Kullakin erillislaskenta-alueella järjestetään huhti-kesäkuussa tilaisuuksia, joissa käydään läpi tulokset ja laskentoja koskeva palaute. Syksyllä tuloksista valmistuu kirjallinen raportti. Yhteisiä laskentoja tullaan jatkamaan ensi syksyn ja talven aikana muun muassa Pohjanmaan, Rannikko-Pohjanmaan ja Pohjois-Hämeen alueilla.

Lisätietoa Ilveksen levinneisyydestä ja kannanarvioinnista http://www.rktl.fi/riista/suurpedot/ilves/.

Lisätietoja:
Hankkeesta vastaava Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksella
Katja Holmala, tutkija, puh. 0295 327 206

Hankkeen projektipäällikkö Suomen Riistakeskuksessa
Olli Kursula, riistasuunnittelija, Keski-Suomi, puh. 0294 312 242Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: http://www.rktl.fi/,  s-posti: viestinta@rktl.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs