Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » HUONO ILMANLAATU JATKUU LAHDEN SEUDULLA MYÖS TÄLLÄ VIIKOLLA

Lahden kaupunki

HUONO ILMANLAATU JATKUU LAHDEN SEUDULLA MYÖS TÄLLÄ VIIKOLLA

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2015 klo 11:21
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kuivasta säästä ja hiekoitushiekan pölyämisestä johtuen ulkoilman pölypitoisuudet ovat korkeita Lahden seudulla. Lahden seudun ympäristöpalvelujen mittausten mukaan hengitettävien hiukkasten pitoisuudet ylittävät terveysperusteisen ohjearvotason (70 µg/m3). 

Korkeat hiukkaspitoisuudet voivat aiheuttaa terveyshaittoja hengitys- ja sydänsairaille ja pienille lapsille. Mahdollisia oireita ovat hengitys- ja sydänoireet ja pölyn aiheuttama silmien ja kurkun kutina. 

Myös typpidioksidpitoisuudet ovat varsinkin aamuruuhkan aikaan normaalia korkeampia iltaisin muodotuvien inversiotilanteiden seurauksena. 

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan maassamme on alkuviikolla vahva korkeapaine ja sää aurinkoista sekä poutaista. Torstain - perjantain vaiheilla korkeapaine väistyy itään ja pohjoisesta alkaa virrata maahamme kylmää ilmaa. Kylmenemisen yhteydessä tulee ajoittain vesi- tai lumisadetta, mutta tämänhetkisten ennusteiden valossa sademäärät jäävät melko vähäisiksi. 

Lahden seudun ympäristöpalvelujen mittausten perusteella pölypitoisuuksien arvioidaan olevan korkeita jopa koko viikon ajan. Myös typpidioksidipitoisuudet voivat olla normaalia korkeampia aamuisin. 

Ulkoilmanlaadun kehittymistä Lahdessa ja Hollolassa voi seurata netissä osoitteessa www.ilmanlaatu.fi

 

Lisätietoja antaa Lahden seudun ympäristöpalvelut:

mittausinsinööri Kaarina Kähäri p. 050 539 1695

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs