Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » HITACHI EDISTÄÄ KÖÖPENHAMINAN SMART CITY -HANKETTA KOKOAMALLA AVOINTA DATAA YHTEEN

Pilgrim Oy

HITACHI EDISTÄÄ KÖÖPENHAMINAN SMART CITY -HANKETTA KOKOAMALLA AVOINTA DATAA YHTEEN

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2016 klo 12:00
Julkaisija: Pilgrim Oy

Yhtiön City Data Exchange -ratkaisu tuo julkisen ja yksityisen datan julkisen sektorin ja yritysten käyttöön mahdollistaen paikalliset innovaatiot ja siten parempia palveluita kaupunkilaisille

HELSINKI, 18.5.2016 – Hitachi Insight Group ilmoitti tänään uudesta City Data Exchange -ratkaisustaan, jonka avulla julkinen ja yksityinen data tehdään avoimeksi siten, että tietovarannot tukevat innovaatioita, jotka voivat tehdä tulevaisuuden älykaupungit kestävämmiksi, menestyvämmiksi sekä eloisammiksi. Hanke toteutettiin Kööpenhaminan kaupungin sekä sitä ympäröivän pääkaupunkiseudun aloitteesta; projekti tukee Kööpenhaminan tavoitetta olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2025 mennessä, sekä tarjoaa mahdollisuuden parantaa kaupunkilaisten elämänlaatua ja vahvistaa paikallista taloutta.

City Data Exchange -palvelu tuottaa dataa, jonka avulla kaupungit voivat kehittyä älykaupungeiksi. Hitachi Insight Group kehittidatan markkinapaikan viimeisen vuoden aikana rakentaen ratkaisun, luoden ensimmäiset sovellukset sekä testaten niitä oikean datan avulla tiiviissä yhteistyössä kaikkien dataa palveluun tarjonneiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Julkistuksensa myötä City Data Exchange kokoaa yhteen dataa julkisen ja yksityisen sektorin datan tuottajilta, tehden aiemmin sirpaleisesta datamaisemasta yhtenäisen “one-stop-shopin”, Kööpenhaminan alueelta kerätylle julkiselle ja yksityiselle datalle.

“Data on digitaalisen maailmamme polttoainetta, mutta monissa kaupungeissa se jätetään hyödyntämättä”, sanoo Hans Lindeman, Senior Vice President, Hitachi Insight Group, EMEA. Vaikka dataa olisi saatavilla julkisissa, vapaasti käytettävissä tietokannoissa, sen tiivistämisen ja käsittelyn kustannukset saattavat helposti ylittää hyödyt. “City Data Exchangen avulla Hitachi tekee raskaan työn: toimimme dataa hallinnoivien organisaatioiden sekä sitä kiireellisesti tarvitsevien ihmisten välissä, jotta voimme auttaa Kööpenhaminan asukkaita”, Lindeman jatkaa.

Merkittävä määrä dataa tulee ensimmäistä kertaa saataville Hitachin annettua suuntaviivat turvalliselle,yksityisyyden säilyttävälle sekä helppokäyttöiselle dataformaatille. City Data Exchange hyväksyy vain sellaista dataa joka on toimittajan täysin anonymisoimaa. Tämä säästää organisaatioilta useista lähteistä peräisin olevan datan tiivistämisen sekä käsittelystä aiheutuvaa vaivaa ja kuluja. Samalla esimerkiksitietopääomasta voi nyt tulla liiketoiminnallinen resurssi, jota voidaan kaupallistaa organisaation ulkopuolella.

Hitachi Insight Group on kehittänyt kahta sovellusta osoittaakseen, miten City Data Exchangen dataa voitaisiin hyödyntää sovelluksissa: Journey Insight auttaa kaupunkilaisia pitämään kirjaa kirjaa kulkuneuvojen käytöstään ja siten ymmärtämään liikkumisensa hiilijalanjäljen. Toinen sovellus on Energy Insight, jonka ansiosta niin kotitaloudet kuin yrityksetkin voivat nähdä, paljonko energiaa ne käyttävät. Molemmat sovellukset julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

City Data Exchange tulee tarjoamaan dataa eri kategorioissa, kuten: kaupunkielämä, infrastruktuuri, ilmasto ja ympäristö, yritysdata ja talous, väestö, asunnot ja rakennukset sekä julkisten palveluiden käyttö. Palvelu vastaa siten paikallishallinnon, kaupunkisuunnittelijoiden, arkkitehtien, vähittäiskauppiaiden, televerkkojen, julkisten palveluiden tuottajien, sekä kaikkien muiden sellaisten yritysten ja organisaatioiden tarpeisiin, jotka haluavat ymmärtää, miten Kööpenhamina, sen yritykset sekä asukkaat toimivat.

Kategorioiden kattavuudesta voidaan nähdä, että palvelujulkistuksella on paljon Kööpenhaminaa suurempi merkitys. Siitä voi tulla keskeinen ratkaisu datavetoisessa kaupunkisuunnittelussa sekä IoT:n eli Esineiden internetin big data -analytiikassa myös muissa kaupungeissa ympäri maailmaa.

“Älykaupungit tarvitsevat älykkäitä ratkaisuja, ja ne ovat mahdollisia vain, jos kaikki tieto on kaikkien ulottuvilla. City Data Exchange -palvelu tekee tämän mahdolliseksi. Se on ratkaisu, joka auttaa meitä suunnittelemaan parempia julkisia tiloja ja tarjoamaan kööpenhaminalaisille yrityksille parempia palveluja sekä luomaan työpaikkoja”, sanoo Frank Jensen, Kööpenhaminan ylipormestari.

Tyypillinen esimerkki siitä, miten City Data Exchange voi muuttaa kaupunkisuunnittelua, on Gehl-arkkitehtitoimiston suunnitteluprojekti, jossa toteutettiin julkisen tilan analyysi vuonna 2005 Kööpenhaminan Vesterbrogade-kävelykadun houkuttelevuuden parantamiseksi. Merkkittävä osa heidän suunnittelutyöstään perustui kerättyyn dataan. Kiitos datan vaihdon, Gehl voi nyt palata hankkeeseen ja saada nopeasti syvällisempää tietoa siitä, miten kaupunkilaiset käyttävät aluetta. Tämä data helpottaa suunnittelupäätösten tekemistä sekä julkista päätöksentekoa.

Mind My Business -mobiilisovellus on toinen hyvä esimerkki siitä, miten integroitua dataa hyödyntävä palvelu, kuten City Data Exchange, voi auttaa kaupungin taloutta kukoistamaan. Vizalyticsin kehittämä sovellus kokoaa yhteen kaiken datan, joka voi vaikuttaa vähittäiskauppiaan liiketoimintaan – reaaliaikaisesta informaatiosta, kuten työmaiden ja liikenteen haasteiden vaikutuksista liiketoimintaan aina muistutuksiin verojen maksamisesta tai uusista säännöksistä. Tällainen “kivijalkakauppiaiden selviytymissovellus” hyödyntää kaikkia tarpeellisia datalähteitä, jotka City Data Exchange kokoaa yhteen.

City Data Exchange tarjoaa asiakkailleen tällä hetkellä raakadataa, ja lisää palveluvalikoimaansa analytiikkatyökalut myöhemmin tänä vuonna. Datan keräämisestä ja käsittelystä aiheutuvat kustannukset tullaan kattamaan tilaus- ja palvelumaksuilla. Näiden maksujen arvioidaan olevan merkittävästi edullisemmat kuin yksittäiselle yritykselle tai kaupungille aiheutuisi sen itse tiivistämästä, keräämästä ja integroimasta datasta.

Lisätietoa:

https://www.hitachiinsightgroup.com/en-us/pdf/solution-profile/hitachi-solution-profile-city-data-exchange.pdf

Hitachi Insight Group -yksiköstä

Hitachi Insight Group -yksikkö on omistautunut viemään läpi liiketoiminnallisia ja yhteiskunnallisia muutoksia digitalisaation avulla. Sen tarjoamissa digitaalisissa ratkaisuissa hyödynnetään IoT:n connected intelligenceä, jonka avulla voidaan tuottaa käytännöllisiä ratkaisuja. Nämä ratkaisut tukevat päätöksentekoa, tuottavat poikkeuksellisia tuloksia sekä älykkäämpiä, turvallisempia, terveempiä ja tehokkaampia yhteiskuntia. Hyödyntäen Hitachin monipuolista teollisuusalan osaamista sekä laajaa asiantuntemusta niin operationaalisen kuin informaatioteknologiankin alalla, Hitachi Insight Group -yksikkö palvelee sekä julkisen että yksityisen sektorin asiakkaita neljässä markkinakategoriassa: Smart City, Smart Energy, Smart Healthcare sekä Smart Industry. Yksikkö sijaitsee Santa Clarassa, Kaliforniassa, ja toimii eri puolilla maailmaa. Lisätiedot: www.hitachiinsightgroup.com.

Ota yhteyttä:

Bastiaan van Amstel
Corporate Communications, EMEA
Bastiaan.vanamstel@hds.com
Puh: +31610964023

Chris Drago
Corporate Communications, Americas
Chris.Drago@HitachiInsightGroup.com
Puh: +14084104591

Liitetiedostot

Hitachista

Hitachin (TSE: 6501) pääkonttori sijaitsee Tokiossa, Japanissa. Yhtiö tuottaa lahjakkaiden työntekijöidensä sekä globaalin kokemuksensa avulla innovaatioita, jotka vastaavat yhteiskunnan haasteisiin. Yhtiön liikevaihto tilivuonna 2014 (päättyi 31.3.2015) oli yhteensä yli $81.3 miljardia. Hitachi keskittyy liiketoiminnassaan yhä vahvemmin sosiaalisiin innovaatioihin, eli mm. sähkö- ja verkkojärjestelmiin, tieto- ja tietoliikennejärjestelmiin, rakennuskoneisiin, funktionaalisiin materiaaleihin sekä komponentteihin, autoteollisuuteen sekä terveydenhuoltoon.

Lisätiedot: http://www.hitachi.com.

HITACHI on Hitachi, Ltd:n omistama, rekisteröity tavaramerkki. Kaikki muut tavaramerkit, palvelujen nimet sekä yritysten nimet ovat omistajiensa omaisuutta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs