Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Hej, allt funkar! under Energisparveckan

Lounais-Suomen Jätehuolto

Hej, allt funkar! under Energisparveckan

Pressmeddelande.
Publicerad: 11.10.2016 kl. 09:57
Utgivare: Lounais-Suomen Jätehuolto

Denna vecka firar vi Energisparveckan och man kan också delta i veckan genom att återvinna! Visste du att du genom att sortera bioavfallet hemma minskar på mängden växthusgasutsläpp med 37 kilo per år? När en fyrapersoners familj sorterar allt bioavfall i rätt kärl sparar det årligen in utsläpp som motsvarar 800 kilometer med bil. Energisparveckan utmanar alla att bära sitt strå till stacken för att spara energi!

Andraklassisternas Energisparvecka fyller 20 år och för att fira detta besöker vi skolor runt om i Finland för att förverkliga Hej, allt funkar-temadagen. Under dagen får eleverna utföra olika aktiviteter som har hållbar utveckling som tema. Sydvästra Finlands Avfallsservice deltar i Energisparveckan som en del av Motivas jubileumsturné. LSJH är gäst i Topeliusskolan i Åbo samt skolorna Mustamäki och Meri-Halikko i Salo.

Temaveckan utmanar alla att jobba för att spara energi! Hei, allt funkar-temadagen kan också förverkligas självständigt. Kampanjens material och andra tips för att fira temaveckan hittar du på Motivas sidor (på finska):

http://www.energiansaastoviikko.fi/kampanja-apu/

Det lönar sig förstås också att spara energi också annars och inte bara under temaveckan! Råd och undervisningsmaterial får du av Sydvästra Finlands Avfallsservice:

http://www.lsjh.fi/sv/radgivning/bestall-radgivning/material-for-utlaning/

 

Tilläggsuppgifter:

miljörådgivare Mikaela Sundqvist, Sydvästra Finlands Avfallsservice (LSJH)

tfn 020 728 2119 eller mikaela.sundqvist@lsjh.fi

 

Sydvästra Finlands Avfallsservice (LSJH) är ett bolag ägt av 17 kommuner. Vi sköter för kommunernas del om organiseringen av invånarnas avfallsservice och avfallsrådgivningen. Också den offentliga sektorn samt skol- och hälsovårdsbranschens aktörer är våra kunder. Verksamhetsområdet har cirka 412 500 invånare, antalet fritidsbostäder är cirka 34 000. Målet för bolagets verksamhet är att belasta morgondagen mindre!

 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs