Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » HAMK edistää jätehuoltoyritysten vientiä Intiaan

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMK edistää jätehuoltoyritysten vientiä Intiaan

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2014 klo 10:07
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Intian jätehuoltosektori ja ympäristömarkkinat tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille, mutta niille pääsy vaatii perehtymistä maan kulttuuriin, liiketoimintatapoihin ja ympäristölainsäädäntöön. Hämeen ammattikorkeakoulu tukee yhdessä Hämeen ELY-keskuksen kanssa yritysten pyrkimyksiä laajentua uusille markkinoille käynnistämällä Jätehuolto-osaamista Intiaan, vientiosaajan KEKO-koulutuksen.

Hämeen ELY-keskus on päätöksellään hyväksynyt HAMKin toteuttajaksi työvoimapoliittiseen kehittämiskoulutukseen, jonka tavoitteena on edistää Hämeen ELY-keskusalueen jätehuolto- ja ympäristöyritysten vientipyrkimyksiä.  Koulutuksen osallistujiksi valitaan 12 soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittanutta työtöntä työnhakijaa. Opetuksen sisältö painottuu ympäristö- ja jätehuolto-osaamiseen, vientitoiminnan periaatteisiin, Suomen ja Intian välisen kaupan mahdollisuuksiin, Intian kulttuuriin, ympäristölainsäädäntöön ja hallintoon.

Koulutuksen toteutus alkaa maaliskuussa 2015 ja kestää yhdeksän kuukautta, mistä ajasta opiskelijat ovat yritystyöskentelyjaksolla alan yrityksissä noin kuusi kuukautta.  Koulutuksen keskeinen anti yrityksille on se, että opiskelijat edistävät niiden vientipyrkimyksiä Intiaan ja kukin tekee syventävän kehittämistyönsä yrityksen tarpeitten pohjalta. Näin yrityksille tarjoutuu tilaisuus paneutua Intian markkinoihin ja saada apua palveluidensa tai tuotteidensa lanseeraukseen.

Opiskeluun kuuluu noin kolmen viikon oleskelu Intiassa, jonka aikana tutustutaan viennin kannalta keskeisiin organisaatioihin ja erityisesti Gujaratin osavaltion ympäristöviranomaisiin ja korkeakouluihin sekä käydään isäntäyritysten intressien mukaisia neuvotteluja.

Kehittämiskoulutuksen keskeiset kouluttajat ja kehittämistöiden ohjaajat ovat Hämeen ammattikorkeakoulun ympäristö-, vienti- ja kulttuurialan asiantuntijoita, lisäksi asiantuntijoita tulee Lahden ammattikorkeakoulusta, kauppakamarista, eri viranomaistahoilta, muista vientiyrityksistä ja luonnollisesti myös Intian ympäristöalan organisaatioista ja yrityksistä.

Intian markkinoista kiinnostuneiden yritysten kartoituksessa HAMK tekee tiivistä yhteistyötä Kanta- ja Päijät-Hämeen elinkeinotoimijoiden kanssa. Hankkeen taustalla on jo elinkeinotoimijoiden aktiivisuutta Intian suuntaan. Alkutalvesta Forssan Seudun Kehittämiskeskus Oy organisoi markkinaselvitysmatkan Intiaan, millä matkalla myös HAMKin edustaja oli mukana.

Vientiosaajan KEKO-ohjelmaan haetaan parhaillaan osallistujayrityksiä, minkä jälkeen etsitään kuhunkin yritykseen sopiva opiskelija yhdessä alueen TE-toimiston kanssa. 

Lisätiedot
Minna Palos, HAMK, p. 03 646 4252 ja sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
Liisa Mikkola, HAMK, p. 03 646 3442 ja sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
Lea Salminen, Hämeen ELY-keskus, p. 0295 025 093

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs