Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Hämeen haja-asutuksen vesihuoltoavustukset on jaettu

Hämeen ympäristökeskus

Hämeen haja-asutuksen vesihuoltoavustukset on jaettu

Julkaistu: 06.04.2009 klo 09:58
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Hämeen ympäristökeskus on jakanut tämän vuoden avustuksena yhdyskuntien vesihuollon kehittämiseen yhteensä 900 000 euroa. Maa- ja metsätalousministeriön 800 000 euron määrärahasta myönnettiin avustus yhdeksälle haja-asutuksen yhteistä vesihuoltoa edistävälle hankkeelle ja viidelle vesihuoltolaitosten toimintavarmuutta ja yhteistyötä edistävälle hankkeelle. Ympäristöministeriön 100 000 euron määräraha jaettiin kolmelle haja-asutuksen yhteisviemäröintiä edistävälle hankkeelle.

Hämeen ympäristökeskus on jakanut tämän vuoden avustuksena yhdyskuntien vesihuollon kehittämiseen yhteensä 900 000 euroa. Maa- ja metsätalousministeriön 800 000 euron määrärahasta myönnettiin avustus yhdeksälle haja-asutuksen yhteistä vesihuoltoa edistävälle hankkeelle ja viidelle vesihuoltolaitosten toimintavarmuutta ja yhteistyötä edistävälle hankkeelle. Ympäristöministeriön 100 000 euron määräraha jaettiin kolmelle haja-asutuksen yhteisviemäröintiä edistävälle hankkeelle. Avustuksen sai kahdeksan kantahämäläistä ja yhdeksän päijäthämäläistä hakijaa. Myönnettävillä avustuksilla mahdollistetaan yhteisen vesihuollon järjestäminen haja-asutusalueella yhteensä noin 700 taloudelle.

Kanta-Hämeessä avustuksen saivat Ypäjän, Tammelan ja Jokioisten kunnat sekä Riihimäen kaupunki, Pohjois-Tammelan Vesihuolto Oy, Piirilammen vesiosuuskunta Hausjärveltä, Hämeenlinnan Seudun vesi Oy sekä Janakkalan Vesi. Päijät-Hämeessä avustuksen saivat Asikkalan, Padasjoen ja Sysmän kunnat, Vesiosuuskunta Villihiisi Artjärveltä, Murakan ja Itä-Hartolan vesiosuuskunnat Hartolasta, Suopellon ja Pohjois-Sysmän vesiosuuskunnat Sysmästä ja Orimattilan Vesi Oy. Ympäristökeskukselle tuli yhteensä 22 hakemusta, 11 kummastakin maakunnasta.

Lisätietoja    

Ympäristöinsinööri Timo Virola, Hämeen ympäristökeskus, puh. 0500 624 928

Tiedotus

 Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs