Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Global Cleantech Cluster Association nimitti Suomen cleantech-klusterin yrityksen MetGen Oy:n maailman kymmenen parhaan yrityksen joukkoon

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Global Cleantech Cluster Association nimitti Suomen cleantech-klusterin yrityksen MetGen Oy:n maailman kymmenen parhaan yrityksen joukkoon

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2014 klo 13:35
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Global Cleantech Cluster Association nimitti Suomen cleantech-klusterin yrityksen MetGen Oy:n maailman kymmenen parhaan yrityksen joukkoon
(Global Top 10)

Cleantech-menestyksestä Bioenergia/Biomateriaalit -kategoriassa, MetGen Oy

kunnianosoitus julkistettiin Cleantech Investing -seminaarissa Lausannessa, Sveitsissä

Lahdessa, 9.12.2014 – Suomen cleantech-klusteri ilmoittaa ylpeänä, että Global Cleantech Cluster Association (GCCA) on valinnut MetGen Oy:n vuoden 2014 Later Stage Award Bioenergia/Biomateriaalit -kategorian voittajaksi. Vuoden 2014 Global Top 10 -palkinto heijastaa Suomen cleantech-klusterin omistautuneisuutta uraauurtavien alueellisten yritysten kuten MetGenin tukemiselle ja kasvulle, sekä Suomessa että kansainvälisesti. Suomen cleantech-klusteri nimitti MetGenin GCCA Later Stage Award -palkintoehdokkaaksi keväällä 2014. MetGen, kuten myös muut 2014 Global Top 10 -voittajat, sai kunnianosoituksen swisscleantech:in järjestämässä seremoniassa Sveitsin Lausannessa 3.12.2014. Seremonia oli osa vuotuista CleanTech Investing Seminar -tapahtumaa, joka järjestettiin nyt viidettä kertaa.

”Cleantech kukoistaa koko maailmassa ja on todistanut olevansa merkittävä taloudellisen kasvun vauhdittaja", toteaa Christian Haeuselmann, GCCA:n perustaja ja puheenjohtaja sekä tämän vuoden palkintogaalan isännöineen swisscleantechin klusterijohtaja. ”Vuoden 2014 voittajat todistavat, että uudessa vihreässä taloudessa innovoivat yritykset kukoistavat ja ovat valmiita sijoituksille. Meillä on kunnia korostaa niitä todellisina esimerkkeinä menestyksestä kasvavalla alallamme."

Global Top 10 valittiin 10000 yrityksen joukosta, joita edustivat GCCA:n 52 jäsenklusteria. Klusterit nimittivät yli 100 yritystä johtaviksi omilla alueillaan. Tätä lukua kavennettiin myöhemmin Global Top 30 -semifinalisteihin käyttäen Keystone Method™ -menetelmää, joka on GCCA päätuomari Tri Peter Adriaensin sekä CleanTech Acceleration Partnersin Michiganin yliopistolla kehittämä liiketoiminta- ja sijoituskehitystyökalu. Tämän jälkeen Global Top 10 valittiin 30 cleantech-riskisijoittajasta ja yrittäjästä koostuvan Later Stage Award -tuomaripaneelin toimesta, joka kollektiivisesti hallinnoi yli 3,5 miljardin dollarin cleantech-sijoituksia.

Suomen cleantech-klusteri on yksi Global Cleantech Cluster Association -yhdistyksen perustajista, tarkoituksena ulottaa sen tarjontaa jäsenyrityksille ja Suomeen. Suomen cleantech-verkosto perustuu Osaamiskeskus OSKE (2006-2013) -ohjelmaan, jossa LADEC:illa oli koordinaattorin rooli Suomen cleantech-klusterissa. Tänä vuonna nimityksiä koordinoi LADEC, ja verkostoon kuului LADEC, Cleantech Finland, Työ- ja elinkeinoministeriön cleantechin strateginen ohjelma, Center for Environment and Energy sekä GreenNet Finland.

”Tämän kasvavan kansainvälisen klusteriverkoston kautta pystymme auttamaan yrityksiä tavoittamaan uusia markkinoita ja löytämään oikeat partnerit ja sijoittajat nopeammin. Later Stage Award -kilpailu tarjoaa ehdokasyrityksille näkyvyyttä ja kontakteja maailman ympäri", sanoo Nina Harjula, GCCA:n perustaja ja hallituksen jäsen sekä cleantech-kehityspäällikkö LADEC Oy:sta.

Voittajayritys MetGen kehittää molekyylitasolla hajottavia entsymaattisia tuotteita, jotka mahdollistavat huomattavia parannuksia sellu-, paperi- ja biopolttoainealoilla, sekä myrkyllisten alhaisina pitoisuuksina esiintyvien saasteiden poistamisen jätevedestä. MetGen-ratkaisun avainmenestystekijöihin kuuluu se, että heidän entsyyminsä säästävät valtavasti energiaa sellun ja paperin jalostusvaiheessa, sekä yrityksen kyky räätälöidä tai mukauttaa entsyymeitä kohtaamaan jokaisen asiakkaan segmenttien erityistarpeet.

Lista kaikista GCCA Later Stage Award 2014 Global Top 10 -finalisteista löytyy täältä: http://www.globalcleantech.org/2014-global-top-10-winners/

Suomen ehdokkaiden valinnan koordinoi Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy tarjoaa yrityksille monipuolisia liiketoiminnan kehittämispalveluita, jotka kattavat yrityksen elinkaaren eri vaiheet. Osaamiskärkiämme ovat ympäristöteknologia ja teollinen muotoilu. LADEC:illa on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla.

Tämän vuoden Global Cleantech Later Stage Award valinnasta vastasi kotimainen cleantech-yhteistyöverkosto, johon kuuluvat Lahden Seudun Kehitys LADEC, Cleantech Finland, työ- ja elinkeinoministeriön cleantechin strateginen ohjelma, Oulun CEE ja Uudellamaalla toimiva GreenNet Finland.

Tietoa Global Cleantech Cluster Association -yhdistyksestä

Global Cleantech on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka päämaja on Atlantassa, Georgiassa, Yhdysvalloissa. Yhdistys luo yrityksille kanavia, joiden kautta ne voivat hyötyä kansainvälisen cleantech-klusterien yhteistyön valtavista eduista tehokkaasti, edullisesti ja jäsennellysti. Global Cleantech toimii porttina vakiintuneille sekä kehittyville cleantech-yrityksille, johdattaen niitä kohti mahdollisia sijoittajia, uusia markkinoita, vaikutusvaltaisia verkostoja, innovatiivisia teknologioita ja parhaita käytäntöjä. GCCA:n perustivat Suomen cleantech-klusteri/LADEC, Skipso, swisscleantech, Technica Communications ja Watershed Capital Group. Jos haluat lisää tietoa Global Cleantechistä, vieraile verkkosivuilla www.globalcleantech.org.

YHTEYSTIEDOT:

Suomen cleantech-klusteri, LADEC

Nina Harjula

+358 505180915

nina.harjula@ladec.fi         

Linkkejä hyperlinkkausta varten:

2014 Global Top 10 http://www.globalcleantech.org/2014-global-top-10-winners/
GCCA website: www.globalcleantech.org
Member clusters: http://www.globalcleantech.org/member-clusters/
Keystone method: http://www.globalcleantech.org/wp-content/uploads/The-KeyStone-Method.pdf
Later Stage Award Judging Panel: http://www.globalcleantech.org/awards/judges/

Liitetiedostot

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Kestävän kasvun vauhdittaja LADECin tehtävänä on kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. LADEC tarjoaa yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita. Osaamiskärkinämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs