Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Forum Mikkeli: VESIHUOLLON RISKIT HALLINTAAN UUDEN VESITURVALLISUUSSUUNNITELMAN (WSP) AVULLA

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Forum Mikkeli: VESIHUOLLON RISKIT HALLINTAAN UUDEN VESITURVALLISUUSSUUNNITELMAN (WSP) AVULLA

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2012 klo 14:41
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Forum Mikkeli: VESIHUOLLON RISKIT HALLINTAAN UUDEN VESITURVALLISUUSSUUNNITELMAN (WSP) AVULLA

Maailman terveysjärjestö WHO lanseerasi vuonna 2003 vesiturvallisuuden parantamiseksi Water Safety Plan – konseptin (WSP) , jonka avulla voidaan hallita ja arvioida juomaveden laatuun liittyviä riskejä. Nyt tätä vesihuoltoketjun kokonaisvaltaista konseptia ollaan Suomessa jalkauttamassa sosiaali- ja terveysministeriön toimesta käytäntöön uusien vesiturvallisuussuunnitelmien muodossa.

Kaikesta siitä, mitä WSP pitää sisällään, kuullaan Forum Mikkeli XVIII 2-päiväisessä WSP - Vesiturvallisuus forumissa 13. – 14.9.2012 Mikkelin ammattikorkeakoulun kampussalissa. Tilaisuuden luennoitsijat ovat oman alansa huippuasiantuntijoita.

Tavoitteena turvallinen talousvesi

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että sosiaali- ja terveysministeriön johdolla laaditaan kansallinen talousveden turvallisuussuunnitelma WSP, jonka tavoitteena on varmistaa Suomessa turvallinen talousvesi kaikissa tilanteissa. Suomessakin on tapahtunut sairastumisia, joiden alkulähteeksi on osoittautunut saastunut vesi. Suomi on, Euroopan laajuisestikin katsottuna, hieman erikoinen maa, sillä täällä juoma- ja talousvesi on yhtä ja samaa eli hanasta tulevaa vettä.

Onnistunut WSP sitouttaa yhteen kaikki toimijat riskinarvioinnin perusteella ja WSP turvallisuussuunnitelmassa määritellään myös aidosti vastuut. Nykyisellään vesipuolella on toimijoita runsaasti muun muassa kolme ministeriötä, Valvira, THL, Syke, AVIt, ELYt, kunnat ja vesilaitokset.

Suomessa on noin 1500 vesilaitosta, jotka toimittavat vettä noin neljälle miljoonalle ihmiselle. Osa näistä laitoksista on erittäin pieniä ja valtaosa vanhoja. Myös vesiverkostot ovat ikääntyneitä. Uusimpina haasteina voitaneen mainita epämääräiset vesiosuuskunnat, jotka viranomaisten näkökulmasta katsottuna ovat itsenäisiä vesilaitoksia, mutta toiminta ei aina vastaa vesilaitosvaatimuksia. Tulevaisuuden suurena haasteena viranomaisen näkökulmasta on koko vesilaitosjärjestelmän saneerausvelan kasvu, sillä vain harvassa paikassa mahdollisia tuottoja käytetään aidosti laitosten kehittämiseen ja parantamiseen.

Kaikesta siitä, mitä WSP pitää sisällään, kuullaan Forum Mikkeli XVIII 2-päiväisessä WSP - Vesiturvallisuus forumissa 13. – 14.9.2012 Mikkelin ammattikorkeakoulun kampussalissa. Tilaisuuden luennoitsijat ovat oman alansa huippuasiantuntijoita.

 

Lisätietoja tilaisuudesta:

 

Hannu Hulkkonen

p. 044 – 7944 704

hannu.hulkkonen(at)mikkeli.fi

 

Tuula Kettunen, p. 040 – 8420 502, tuula.kettunen(at)mamk.fi

 

 

KUTSU

5.9.2012

FORUM MIKKELI XVIII

Mikkelin ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestävät Forum Mikkeli XVIII:n Mikkelin ammattikorkeakoululla kampussali A:ssa Mikkelissä (Patteristonkatu 3) 13. – 14. syyskuuta 2012. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta.

Järjestämme forumin yhteydessä tiedotustilaisuuden torstaina 13.9.2012 klo 13.15 alkaen Mikkelin ammattikorkeakoulun Ravintola Tallin neuvottelutilassa, osoitteessa Patteristonkatu 2, 50130 Mikkeli. Tiedotustilaisuuteen osallistuu forumissa luennoivia asiantuntijoita sekä Forum - työryhmän jäseniä.

Luennoitsijoiden luentotiivistelmät ovat saatavissa lehdistötilaisuudessa. Forumin ensimmäisen päivän luennoitsijoiden tiivistelmät ovat julkaisuvapaat 13.9.2012 klo 16.00 ja toisen päivän luennoitsijoiden tiivistelmät 14.9.2012 klo 14.00.

Järjestelyjä varten pyydän teitä ilmoittautumaan tiedotustilaisuuteen 10.9.2012 mennessä minulle puh. 040 - 842 0502, tuula.kettunen@mamk.fi

 

Tervetuloa!

 

Tuula Kettunen
Forum Mikkeli työryhmän sihteeri
Mikkelin ammattikorkeakoulu

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs