Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Forssassa kunnostetaan automyymälän maaperää

Hämeen ympäristökeskus

Forssassa kunnostetaan automyymälän maaperää

Julkaistu: 23.03.2009 klo 13:24
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Hämeen ympäristökeskus on antanut Volvo Auto Oy Ab:lle päätöksen sen Forssassa sijaitsevien automyymälän ja huoltohallien öljyhiilivedyillä pilaantuneen maaperän puhdistamisesta. Myös pohjavedessä on todettu korkeita öljyhiilivetypitoisuuksia. Päätöksessä annetaan maaperään puhdistuksen jälkeen jääville haitta-ainepitoisuuksille tiukat raja-arvot. Naapurikiinteistöiltä pitää selvittää mahdollinen pohjaveden pilaantuminen.

Hämeen ympäristökeskus on antanut Volvo Auto Oy Ab:lle päätöksen sen Forssassa sijaitsevien automyymälän ja huoltohallien öljyhiilivedyillä pilaantuneen maaperän puhdistamisesta. Myös pohjavedessä on todettu korkeita öljyhiilivetypitoisuuksia. Päätöksessä annetaan maaperään puhdistuksen jälkeen jääville haitta-ainepitoisuuksille tiukat raja-arvot. Naapurikiinteistöiltä pitää selvittää mahdollinen pohjaveden pilaantuminen. Maaperä kunnostetaan massanvaihdolla alustavan suunnitelman mukaan vuoden 2009 aikana.

Volvolla on ollut kiinteistöillä autokorjaamo, huolto ja myymälä vuodesta 1963. Sitä ennen alue oli rakentamatonta peltoa ja metsää. Raskaan kaluston huolto alueella loppui vuonna 2003. Tällä hetkellä kiinteistöillä myydään ja huolletaan henkilöautoja. Maaperä on pilaantunut todennäköisesti pitkän ajan kuluessa, sillä mitään yksittäistä maaperää pilannutta tapahtumaa tai vahinkoa ei ole tiedossa.

Puhdistettava kohde ei ole vedenhankintaa varten tärkeällä pohjavesialueella. Lähin pohjavesialue (Vieremä 0406101, luokka I) on noin 160 ja lähin pohjavedenottamo noin 700 metriä kohteesta pohjoiseen. Myös Loimijoki on pohjoispuolella noin 100 metrin päässä.

Maaperän puhdistustyöstä on tehtävä loppuraportti ja maaperään puhdistuksen jälkeen jäävien haitta-aineiden pitoisuudet selvitettävä. Loppuraportti ja selvitys on toimitettava Hämeen ympäristökeskukselle ja Forssan kaupungin ympäristölautakunnalle.

Lisätietoja

Ympäristöinsinööri Maria Väänänen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 650

Tiedotus

Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Päätös (pdf-tiedosto, 81 kB)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs