Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Forssan seudun järkivihreä strategia saa konkreettisen tilan - resurssiviisauskeskus avataan Kehräämöllä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Forssan seudun järkivihreä strategia saa konkreettisen tilan - resurssiviisauskeskus avataan Kehräämöllä

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2016 klo 13:00
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Forssan seudulla on toteutettu Järkivihreää strategiaa jo usean vuoden ajan. Järkivihreys saa oman tilan ja pääsee konkreettisesti esille, kun resurssiviisauskeskus avataan torstaina 15.9.2016 klo 13.

Resurssiviisauskeskuksessa on tarkoitus järjestää tapaamisia ja erilaisia tapahtumia. Opiskelijat voivat käyttää tilaa ryhmätyötilana ja toivotaan, että yritykset tulisivat vierailulle ja verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa. Tilassa on myös showroom, jossa esitellään Forssan seudun Järkivihreää toimintaa. Avajaisissa esillä ovat mm. tekstiilikierrätyksen, vihreän logistiikan ja lähiruoan teemat.

Forssan seutu on sekä biotalouden että laajemmin ottaen kiertotalouden edelläkävijä Suomessa. Tämä asema on nostettu esiin mm. Nordregion ”Bioeconomy in the Nordic Regions” -selvityksessä, jossa Forssan seutu on valittu Suomen esimerkkitapaukseksi. Sitra puolestaan on valinnut Forssan resurssiviisauden pilottikaupungiksi yhdessä Jyväskylän, Turun ja Lappeenrannan kanssa. Forssan kiertotalouden sydämen eli Envitech-alueen kehittyminen on ollut pitkälti yritysvetoista, mikä on varmistanut liiketaloudellisesti kannattavan toiminnan. Kaupunki ja seudun kehittäjätoimijat (FSKK, HAMK, LUKE ym.) ovat omalta osaltaan tukeneet kehitystä lukuisilla kehityshankkeilla vuosituhannen vaihteesta alkaen. Näistä mainittakoon mm. BIFEEL Centre (Bio, food and environment electronics) -hanke vv. 2004-2008, sen jälkeiset klusterikehityshankkeet (ympäristöklusteri ym.), vihreän logistiikan hankkeet, Envi Grow Park -ekoteollisuuspuistohanke, tekstiilikierrätyshankkeet jne. Koko seutu omaksui v. 2010 yhteiseksi strategiseksi tahtotilaksi ”Järkivihreän Forssan seudun”.

Järkivihreän resurssiviisauskeskuksen avajaisissa käynnistyvät sekä resurssiviisauskeskuksen nimikilpailu että Järkivihreä ideakilpailu. Ideakilpailun sarjat ovat jokamiesluokka kansalaisille ja bisnesluokka yrityksille (kts. liite). Ideakisan tavoitteena on löytää uusia järkivihreitä tuotteita, palveluita ja toimintamalleja Kanta-Hämeeseen. Ideakisassa järkivihreys tarkoittaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaista toimintaa (ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys). Kisaan voi ottaa osaa osoitteessa www.hamk.fi/alueelliset.

Resurssiviisauskeskus on paikka kohdata, työskennellä ja ideoida uutta. Jos yrityksellä tai kansalaisella on idea siitä, mitä tilassa voisi toteuttaa tai järjestää, niin voi ottaa yhteyttä HAMKin Laura Vainioon. Vaatimuksena tilan käytölle on, että se tapahtuma tai toiminta liittyy jollain lailla järkivihreään toimintaan.

Avajaispäivänä tilassa ovat esillä HAMKin yhteistyökumppanit, kuten Sitra Suomen itsenäisyyden juhlarahasto, LUKE Luonnonvarakeskus, Forssan kaupunki, Forssan ammatti-instituutti sekä HAMKin kiertotalouden ja biotalouden toimijat.

Lisätiedot

Alueelliset järkivihreät innovaatiot -hanke, projektipäällikkö Laura Vainio, laura.vainio@hamk.fi, p. 050 574 4555.

www.hamk.fi/alueelliset

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs