Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Evli förmedlar RobecoSAM:s temafonder för hållbar utveckling med ensamrätt

Evli Pankki Oyj

Evli förmedlar RobecoSAM:s temafonder för hållbar utveckling med ensamrätt

Pressmeddelande.
Publicerad: 01.06.2015 kl. 10:08
Utgivare: Evli Pankki Oyj

Investera i framtidens tillväxtmotorer

Evli Bank börjar förmedla fond- och kapitalförvaltningsföretaget RobecoSAM:s temafonder för hållbar utveckling med ensamrätt i Finland.

Det schweiziska RobecoSAM, som specialiserat sig på investeringar i hållbar utveckling, är en föregångare inom området i världen. Företaget bedömer och listar årligen de mest ansvarsfulla företagen i sin uppskattade rapport om samhällsansvar Sustainability Yearbook. RobecoSAM ansvarar också för analysen bakom indexet Dow Jones Sustainability (DJSI).

- Hållbar utveckling spelar en allt större roll i investeringsbeslut. Placerarna kräver inte enbart samhällsansvar av företag, utan de är också intresserade av avkastningsmöjligheter relaterade till framtidens tillväxtsektorer. Genom samarbetet med RobecoSAM kan vi ge finländska placerare tillgång till världens högklassigaste placeringsobjekt inom hållbar utveckling, berättar Sanna-Maaria Savikko från Evli Bank.

Via Evli kan privata och institutionella placerare investera i RobecoSAM:s globala aktiefonder: Smart Energy, Smart Materials, Sustainable Healthy Living och Sustainable Water. I sin placeringsverksamhet beaktar fonderna så kallade megatrender för hållbar utveckling, såsom klimatförändringen, de allt knappare råvaruresurserna, den teknologiska utvecklingen, befolkningsökningen och välfärden.

- Hållbar utveckling formar på ett avgörande sätt företagens omvärld och placerarnas värderingar på lång sikt. Vinnare är de företag som kan omvandla utmaningarna och riskerna till möjligheter. Innovativa, högklassiga och produktiva företag har den bästa konkurrensställningen i framtiden och skapar mest mervärde för placerare, säger Clas-Henrik Ivarsson, RobecoSAM, Client Portfolio Manager Nordics.

Läs mer om RobecoSAM:s temafonder:

på finska

på engelska

Ytterligare information:

Sanna-Maaria Savikko, biträdande direktör, Institutionell kapitalförvaltning, Evli Bank, tfn (09) 4766 9881

 

Evli Bank Abp

Evli är en finsk bank som är specialiserad på placeringsverksamhet. Vi hjälper privatpersoner, företagare och samfund att öka sin förmögenhet. Evli erbjuder förmögenhetsförvaltning, aktie- och derivatförmedlig, analys samt corporate finance-tjänster. Bolaget har 230 anställda och förvaltar kundtillgångar värda 9,1 miljarder euro netto. Evli har undertecknat FN:s principer för ansvarsfulla investeringar (UNPRI) och deltar i projektet Finsif – Finland’s Sustainable Investment Forum och Carbon Disclosure Project (CDP). www.evli.com

RobecoSAM AG

RobecoSAM etablerades 1995 och är ett fond- och kapitalförvaltningsföretag som fokuserar på hållbara investeringar. Företagets huvudkontor är beläget i Zürich i Schweiz. Företaget har 130 experter på investering. RobecoSAM är en del av det holländska fond- och kapitalförvaltningsföretaget Robeco, som har verksamhet i 14 länder runt om i världen. www.robecosam.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs