Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » EU:n maatalouspolitiikan uudistuksen ratkaisu lähenee

Maa- ja metsätalousministeriö

EU:n maatalouspolitiikan uudistuksen ratkaisu lähenee

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2013 klo 12:06
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Maatalous- ja kalastusneuvosto pyrkii kokouksessaan Luxemburgissa 24. – 25.6.2013 saavuttamaan poliittisen yhteisymmärryksen EU:n maatalouspolitiikan uudistuksesta. Keskustelujen pohjana ovat puheenjohtajavaltio Irlannin kompromissiehdotukset. Suomea kokouksessa edustaa maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen.

Suomi pitää neuvoston yleisnäkemystä hyvänä pohjana Euroopan parlamentin ja komission kanssa käytäviin neuvotteluihin ja pyrkii osaltaan edistämään ratkaisun aikaansaamista. Sopuun olisi tärkeä päästä kesäkuun loppuun asti kestävällä Irlannin puheenjohtajakaudella, jotta tulevan yhteisen maatalouspolitiikan toimeenpanoa ja maaseudun kehittämisohjelman hyväksymistä koskevissa prosesseissa päästään eteenpäin.

Suomelle erityisen tärkeitä kysymyksiä viime vaiheen neuvotteluissa ovat tuotantosidonnaisten tukien tason nostaminen nykyisestä, Suomen olosuhteet huomioon ottavien viherryttämissääntöjen aikaan saaminen, sokerikiintiöjärjestelmän jatkaminen ja epäsuotuisten alueiden uudistuksen eteenpäin vieminen.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 162 269


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs