Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » ETELÄ-SAVOSSA SAALIIKSI 3583 HIRVEÄ

Suomen riistakeskus - Etelä-Savo

ETELÄ-SAVOSSA SAALIIKSI 3583 HIRVEÄ

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2016 klo 11:00
Julkaisija: Suomen riistakeskus - Etelä-Savo

Etelä-Savossa kaadettiin joulukuun lopussa päättyneellä hirvenpyyntikaudella 3583 hirveä, joista 1724 oli aikuisia ja 1859 vasoja. Saalismäärä on 220 eläintä enemmän kuin edellissyksynä. Myönnetyistä luvista käytettiin 82 prosenttia ja aikuissaaliin naarasosuus oli 51 prosenttia.

 

Vuosina 2015 – 2017 alueellisen riistaneuvoston asettama tavoitehirvitiheys on hirvitalousalueittain 2,5 – 3,0 hirveä/1000 hehtaaria. Hirvikannan rakenteen korjaamiseksi pyritään vähentämään naarashirvien osuutta siten, että kannassa olisi 1,5 naarasta yhtä urosta kohden.

 

Metsästyksen jälkeisen hirvikannan tiheyden arvioitiin koko Etelä-Savon alueella olevan 3,0 hirveä tuhannella hehtaarilla. Hirvimääränä tämä tarkoittaa noin 4500 eläimen talvikantaa. Hirvitalousalueittain tiheys vaihteli 2,5 hirvestä 3,1 hirveen tuhannella hehtaarilla. Hirvien talvikanta on yhtä suuri kuin vuosi sitten.

 

Tulevan syksyn verotussuunnittelu käynnistyy maaliskuun puolivälissä alueellisen riistaneuvoston koolle kutsumalla sidosryhmäneuvottelulla. Huhtikuun alussa riistanhoitoyhdistykset kokoontuvat hirvitalousalueittain ja tekevät tarkemman verotussuunnitelman. Pyyntiluvat haetaan huhtikuun loppuun mennessä.

 

 

 

Lisätietoja:

 

Riistapäällikkö Petri Vartiainen p. 029 431 2211


Paikalliset riistanhoitoyhdistykset:

 

http://riistaweb.riista.fi/yhteystiedot/yhteystietohaku.mhtml

 

 

LIITE: Kuva: Hirvilehmä, Petri Vartiainen

Liitetiedostot

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs