Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Etelä-Kuusamossa kulotetaan metsää luonnon avuksi perjantaina 21.8.

Metsähallitus

Etelä-Kuusamossa kulotetaan metsää luonnon avuksi perjantaina 21.8.

Tiedote.
Julkaistu: 20.08.2015 klo 14:00
Julkaisija: Metsähallitus

Etelä-Kuusamossa ennallistetaan metsää polttamalla perjantaina 21.8.2015. Elokuussa pitkään jatkunut sateeton ja lämmin jakso mahdollistaa ennallistamispolton. Luonnonhoidollisen polton tavoitteena on tuottaa alueelle palanutta ja hiiltynyttä puuainesta, joka parantaa suojelualueen luonnonarvoja ja monimuotoisuutta.

Tuli on olennainen osa luonnontilaisen metsän kehitystä, mutta metsäpalot ovat nykyään harvinaisia. Polttaminen on tärkeä metsän ennallistamistoimi, jonka tarkoituksena on palauttaa aiemmin talousmetsänä ollut alue luonnontilaisen kaltaiseksi. Palanut puu on alttiimpaa lahottajille ja lämpöoloiltaan suotuisaa, ja tarjoaa elinympäristön monelle harvinaiselle hyönteislajille.Poltto on osa valtakunnallista Paahde-LIFE -hanketta.

Polttoalue sijaitsee Etelä-Kuusamossa Romevaaran eteläpuolella ja on kooltaan noin 30 hehtaaria.

Poltosta muodostuu runsaasti savua, joka on havaittavissa melko laajalla alueella polton aikana ja parin päivän ajan polton jälkeenkin.

Lisätietoja: Suunnittelija Pekka Veteläinen, Pohjanmaan luontopalvelut, 0400 321453

Lisätietoja ja toimittajavastaava polton aikana: Aluepäällikkö Pirkko Siikamäki, Pohjanmaan luontopalvelut, 040 8275457

Lisätietoa Paahde-LIFE-hankkeesta:

Poltto on osa Euroopan unionin rahoittamaa ja Metsähallituksen luontopalvelujen johtamaa Paahde-LIFE -hanketta, jossa tehdään töitä 69 Natura 2000 -alueella ympäri Suomea paahteisten ja aikanaan tulen synnyttämien elinympäristöjen ja niitä vaativien lajien hyväksi.

 

Lisätietoja hankkeesta: www.metsa.fi/paahdelife

Liitetiedostot

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs