Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Esa Härmälä metsähallituslaista: ”Paljon tuttua, jotain muuttuu”

Metsähallitus

Esa Härmälä metsähallituslaista: ”Paljon tuttua, jotain muuttuu”

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2016 klo 10:00
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallituslaista käyty vilkas ja kiivaskin keskustelu osoittaa Metsähallituksen tärkeyden suomalaisille. ”Kansa seuraa tarkkaan, miten hoitoomme uskotulla kolmasosalla Suomen maa- ja vesipinta-alasta toimitaan”, toteaa Härmälä. ”Meillä on suuri vastuu tärkeimmän kansallisvarallisuutemme metsien kestävästä hyödyntämisestä ja suomalaisen luonnon hyvinvoinnin ja monimuotoisuuden varjelemisesta.”

Härmälä uskoo, että kansalaiset ja yritykset eivät jokapäiväisissä toimissaan juurikaan huomaa minkään muuttuneen. Lain tuomat muutokset ovat hänen mukaansa enemmän oikeudellis-hallinnollisia kuin toiminnallisia. Metsätaloutta harjoitetaan jatkossa Metsähallituksen täysin omistamassa tytäryhtiössä, jolla on maahan vain siirtokelvoton käyttöoikeus. Metsähallituksen hallitus ja toimitusjohtaja saatetaan entistä suurempaan vastuuseen suojelutoimista vastaavan luontopalvelut-yksikön taloushallinnosta. Liiketoiminta- ja budjettirahat pidetään jatkossakin tiukasti erillään toisistaan. Erätalous-yksikön asema vahvistuu ja nykyinen erätalouspäällikkö Jukka Bisi nimitetään erätalousjohtajaksi.

Saamelaisten asemaan ja Metsähallituksen hyvään yhteistyöhön esimerkiksi Saamelaiskäräjien kanssa laki ei tuo muutoksia.

Valtio linjaa alkukesästä omistajapoliittiset tavoitteensa Metsähallitukselle. ”Uskon valtion haluavan jatkossakin tuntuvaa tuloutusta Metsähallitukselta. Toivon kuitenkin, että emme joudu pönkittämään tulostamme tuloutustavoitteeseen pääsemiseksi niin suurella metsämaan myynnillä kuin muutama vuosi sitten”, sanoo Härmälä.

Uuden metsähallituslain oletetaan tulevan voimaan 15.4.2016. Sen yhteydessä nykyisen toimitusjohtajan (pääjohtajan) ja luontopalvelujohtajan tehtävät päättyvät ja ne asetetaan haettaviksi.

Lisätietoja:

Pääjohtaja Esa Härmälä, puh. 040 676 5005

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs