Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ericssonin yhteiskuntavastuuraportti – viestintäteknologialla kohti vähähiilistä yhteiskuntaa

Ericsson

Ericssonin yhteiskuntavastuuraportti – viestintäteknologialla kohti vähähiilistä yhteiskuntaa

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2013 klo 09:00
Julkaisija: Ericsson

Ericsson on julkaissut yhteiskuntavastuuraporttinsa vuodelta 2012. Yhtiö asetti vuonna 2009 tavoitteekseen vähentää hiilijalanjälkeään 40 prosenttia viidessä vuodessa. Se saavutti tavoitteensa jo neljässä vuodessa ennen kaikkea toimintansa järjestelmällisen kehittämisen, tuotteidensa energiatehokkuuden parantamisen ja sisäisiin toimintoihin keskittymisen ansiosta. Lisäksi Ericsson vähensi viime vuonna liikematkojensa absoluuttisia päästöjä 16 prosenttia ja tuotteiden kuljetusten päästöjä 12 prosenttia.

Ericsson on julkaissut yhteiskuntavastuuraportin vuodesta 1993 asti, joten raportilla on jo 20. juhlavuosi.

“Moniin merkittäviin haasteisiin, kuten kaupungistumiseen, ilmastonmuutokseen ja köyhyyteen, voitaisiin vastata mobiililaajakaistan tarjoamien ratkaisujen avulla. Kestävä kehitys on kilpailuetu, ja se on sekä meidän että asiakkaidemme agendalla korkealla. Luomme lisäarvoa itsellemme ja sidosryhmillemme pyrkimällä olemaan kestävä ja vastuullinen kaikessa toiminnassamme”, kertoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Ericsson on jo pitkään osallistunut globaaliin keskusteluun viestintäteknologian roolista kestävän kehityksen tukemisessa.

“Päämäärämme on tehdä mobiiliviestinnästä edullisempaa ja saavutettavampaa sekä havainnollistaa, miten teknologian avulla voidaan luoda vähähiilisiä talouksia, lisätä väestön koulutustasoa ja tukea muita humanitaarisia aiheita kuten rauhaa, konfliktien selvittelyä, pakolaisten oloja ja katastrofiapua”, sanoo Ericssonin yhteiskuntavastuujohtaja Elaine Weidman-Grunewald.

Ericssonin Mobility-tutkimuksessa arvioidaan, että vuoteen 2017 mennessä 3G-yhteydet kattavat 85 prosenttia maailman väestöstä. Vastatakseen mobiiliverkkojen kustannus- ja energiatehokkaan rakentamisen kasvavaan kysyntään Ericsson tarjoaa useita eri ratkaisuja. Niitä ovat muun muassa Psi-Coverage-ratkaisu, jossa yksi radioyksikkö palvelee kolmea antennia mahdollistaen näin jopa 40 prosentin säästön virrankulutuksessa, kun radioyksikköjen määrää voidaan vähentää erityisesti harvaanasutuilla alueilla. Ericssonin AIR (Antenna-Integrated Radio) -tuoteperhe mahdollistaa niin ikään 40 prosentin energiankulutuksen vähentämisen. Managed Rural Coverage auttaa ihmisiä puhe- ja dataviestinnän ulottumattomissa olevilla alueilla aurinkoenergialla toimivan 2G-, 3G-, tai LTE mini-siten ansiosta.

Ericssonin yhteiskuntavastuuraportissa kuvataan Ericssonin Technology for Good -projekteja ja vuonna 2012 saavutettuja virstanpylväitä. Yhtiö on esimerkiksi vienyt globaalin Connect To Learn -koulutusohjelman nyt 33 kouluun aina Brasiliasta Ghanaan. Se on myös rekisteröinyt yli 185 000 pakolaista osaksi Refugees United -mobiilialustaa, joka auttaa yhdistämään kadonneita perheenjäseniä. Ericsson on myös Ugandassa ja Etelä-Sudanissa Youth Peacemaker -verkoston lanseeranneen PeaceEarth Foundationin teknologiakumppani.

 

Ericssonin koko yhteiskuntavastuuraportti löytyy osoitteesta:

www.ericsson.com/sustainability

 

Lisätietoja:

Milla Nummenpää
viestintäjohtaja, Ericsson

Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556

milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään yli 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 33,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs