Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Entinen tv-pomo ryhtyi runoilijaksi: Harri Virtasen Jäljillä ilmestyy tänään!

Noxboox

Entinen tv-pomo ryhtyi runoilijaksi: Harri Virtasen Jäljillä ilmestyy tänään!

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2014 klo 09:00
Julkaisija: Noxboox

 

Harri Virtasen tänään ilmestyvä esikoisrunokokoelma Jäljillä on suoraa puhetta naisista, eroista ja lapsuudesta. Kokoelman runoissa Bob Dylan soi Käpylässä, nurmikot leikataan öisin, maailmaan tullaan Ford Cortinalla ja miehen seksuaalisuudessa on huumoria. Kaiken taustalla kaikuu Kymenlaakson laulu, ja normaaliksi on pitkä matka.

 

”Olen kirjoittanut runoja 13-vuotiaasta lähtien”, Virtanen kertoo. ”Jäljillä-kokoelman runot ovat syntyneet 2000-luvulla, viimeisen kymmenen vuoden aikana, mutta jäljet johtavat lapsuuteen asti – Kymijoen rannoille.” Osa kokoelman runoista on murteella kirjoitettuja, ja mukana on myös osio ”Elämänilosii iskelmii Suur-Kouvolast”.

 

Jäljillä on kovan ja pehmeän vuoropuhelua, arkisen ja ylevän sulautumista toisiinsa. Virtasen vahvat ja terävät runot tarjoavat oivalluksia ja aukeavat uusiin, yllättäviin suuntiin. Kokoelman innoittajana on ollut Bob Dylanin vuonna 1976 julkaistu albumi Blood on the Tracks.

 

”Olen ensimmäisen kerran vienyt runokokoelman kustantajalle alle kaksikymppisenä. Tuolloin minut kutsuttiin Bulevardille keskustelemaan kirjasta, mutta siellä sain kuulla, ettei heillä ollut tarvetta toiselle Paavo Haavikolle. Lopulta vaadittiin 30 vuotta, että palasin runoihin”, Virtanen kommentoi.

 

Harri Virtanen (s. 1963) on kirjoittanut useita tv-sarjoja ja toistakymmentä näytelmää. Hänet tunnetaan mm. tv-sarjoista Kylmäverisesti sinun, Hyvät neuvot kalliit sekä Suojelijat. Näiden lisäksi hän on kirjoittanut Kymenlaakson laulun yhdessä Pirkka-Pekka Peteliuksen kanssa. Virtanen on työskennellyt dramaturgian professorina, TV1:n ohjelmapäällikkönä sekä kaunokirjallisuuden kustantajana. Vuodesta 2012 hän on toiminut jungilaisena psykoanalyytikkona yksityisvastaanotollaan Helsingin Alppilassa.

 

”Kun lähtee runoon, täytyy mölytä,

että karhu tietää, kun tullaan sen maille.”

 

Lisätiedot ja arvostelukappaleet:

Harri Virtanen
0503477716
info@noxboox.fi

 

Verkkokauppa: www.noxboox.fi

Facebook.com/Noxboox

 

Jäljilllä, pehmeäkantinen, 70 s.

Graafinen suunnittelu ja Harri Virtasen kuvat Janne Lehtinen.

ISBN 978-952-68009-2-9 (nid.)

ISBN 978-952-68009-3-6 (PDF)

 

 

Liitetiedostot

Noxboox on tarinan monitaituri. Noxboox julkaisee psykologista kirjallisuutta ja fiktiota.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs