Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ensto saves your energy

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Ensto saves your energy

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2015 klo 07:30
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Sähkön säästö tinkimättä omasta mukavuudesta onnistuu vain, kun käytössä on luotettava ja älykäs sähköverkko ja moderni talotekniikka. Tähän tarvittavat komponentit ja järjestelmät sähköntuottajille, sähkönsiirtoon sekä yksittäiselle kuluttajalle suunnittelee ja valmistaa cleantech-yhtiö Ensto Group.

Sähköverkkojen siirtohäviöt vaihtelevat voimakkaasti maittain. Suuret siirtohäviöt merkitsevät korkeampaa hintaa ja korkeampia päästöjä, koska sähköä joudutaan tuottamaan osittain turhaan.

– Suomessa siirtohäviöt ovat alle kolme prosenttia, Intiassa jopa kymmenkertaisia. Intialaiset insinöörit ovat laskeneet, että jos maan kuusi miljoonaa kilometriä pitkässä sähkönjakeluverkossa käytettäisiin vain Enston valmistamia liittimiä, säästyisi kolmen ydinvoimalan tuotantoa vastaava kapasiteetti, kertoo Ensto Oy:n toimitusjohtaja Timo Luukkainen.

Verkkoautomaation kehittäminen on toinen vahva Enston osaamisalue. Älykkään sähköverkon avulla sähkön kulutusta ja kapasiteettia voidaan tasapainottaa. Tämän merkitys kasvaa entisestään hajautetun sähköntuotannon lisääntyessä. Luotettava ja älykäs sähköverkko mahdollistaa myös kysyntäjouston, jonka avulla yksittäinen sähkön käyttäjä voi pienillä kompromisseilla, esimerkiksi osittaisella yöaikaisella sähkönkäytöllä, vaikuttaa oman sähkölaskunsa loppusummaan. Näin myös sähköntuotannon huippukapasiteettia voidaan pienentää.

– Hajautetussa sähköntuotannossa taas järjestelmämme tasapainottaa sähköverkon jännitteen, joka on sekä aurinkosähkön että tuulivoiman suurten tehonvaihtelujen vuoksi välttämätöntä.

Huoltovapaa energiapihi led-valaistus

Ensto on vahvasti mukana kehittämässä energiatehokkaita valaistusratkaisuja. Ledien käyttö valaistuksen valonlähteenä säästää rakennuksen energiakustannuksissa lähes kymmenen prosenttia. Lisäksi ledit ovat huoltovapaita pitkään, yli kymmenen vuotta. Valon värisävyjä on runsaasti tarjolla ja säädettävä tunnelmavalaistuskin on mahdollista.

Liiketunnistimella varustetut valaistusratkaisut voidaan säätää syttymään vain tarvittaessa, jolloin päästään isoihin säästöihin esimerkiksi liikerakennuksissa.

Toimitusjohtaja Luukkainen laskee, että tilavassa asunnossa ledien käytöllä voi helposti säästää kolme kilowattituntia päivässä. Tällä säästetyllä energialla voi ladata sähköauton akkua ja kolmella kilowattitunnilla voi ajaa 15 kilometriä.

Lisätietoa: Ensto Oy, p. 0204 76 21

 

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 040 561 7703 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs