Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ensimmäinen Vihreän välittämisen innovaatioareena starttaa Lepaalla 19.–20.9.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ensimmäinen Vihreän välittämisen innovaatioareena starttaa Lepaalla 19.–20.9.

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2013 klo 14:45
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Vihreä välittäminen eli green care on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää toimintaan, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämälaatua.

Ensimmäisen Vihreän välittämisen innovaatioareenan teemana ovat green caren tulevaisuus ja palvelumuotoilu. Innovaatioareena järjestetään Lepaalla (Lepaantie 129, Hattula) 19.–20.9.2013. Areenan innostavissa puheenvuoroissa pohditaan muun muassa sitä, mistä green caren tämän päivän ja huomisen palvelut on tehty. Innomyllyssä osallistujat pääsevät käyttämään FUAS- ammattikorkeakouluissa kehiteltyjä innovaatiotyökaluja.

Vihreän välittämisen hyvinvointia lisäävät vaikutukset syntyvät muun muassa luonnon elvyttävyyden, osallisuuden ja kokemuksellisuuden avulla. Toiminta sijoittuu usein luonnonympäristöön tai maatilalle, mutta luonnon elementtejä voidaan tuoda ja käyttää myös kaupunki- ja laitosympäristöissä.

Vihreän välittämisen areenasarja jatkuu helmikuussa 2014 Uudellamaalla teemalla green caren ansaintalogiikat. Kolmas areena on syyskuussa 2014 Pirkanmaalla, jossa luodaan näköaloja vihreän välittämisen ekosysteemeihin.

Areenat ovat osa Liiketoimintaa verkostoitumalla (LIVE) -hanketta, jonka toteuttajia Hämeen ammattikorkeakoulun lisäksi ovat Työtehoseura ry, ProAgria Etelä-Suomi ja Lahden ammattikorkeakoulu. Hankkeessa suunnitellaan ja pilotoidaan valmennus- ja koulutusohjelmaa green care -yrittäjyyden liiketoiminnan kehittämiseksi ja yrittäjien osaamisen vahvistamiseksi. Hankkeen tavoitteena on myös lisätä Green Caren tunnettuutta.

Vihreän välittämisen innovaatioareenoille ovat tervetulleita kaikki yrittäjät, yrittäjäksi aikovat, kehittäjät ja kaikki asiasta kiinnostuneet.

Ohjelma »

Lisätietoja areenoista ja opiskelijahankeyhteistyöstä osana AMK-opintoja:

Päivi Mäntyneva, Hyvinvointiosaamisen koulutus- ja tutkimuskeskus, p. 03 646 7305 tai 050 574 5506, tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Sari Rämö, Hyvinvointiosaamisen koulutus- ja tutkimuskeskus, p. 03 646 7419 tai 0400 128 990, tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

--

LIVE-hanke toteutetaan Hämeen, Pirkanmaan ja Uudenmaan alueilla ja Hämeen, Pirkanmaan ja Uudenmaan ELY‐keskuksien rahoittamana (Manner‐Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007–2013).

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs