Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Energiayhtiöt kiinnostuneita vihreän sähkön alkuperätakuusta

Suomen luonnonsuojeluliitto

Energiayhtiöt kiinnostuneita vihreän sähkön alkuperätakuusta

Tiedote.
Julkaistu: 22.05.2012 klo 18:13
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Sähkön alkuperätakuu kiinnostaa Suomessa energia-alan yrityksiä. Suomen luonnonsuojeluliiton koolle kutsumaan Ekoenergiapäivään Helsingissä osallistui tänään yli 40 energia-alan yritystä.

Sähkön alkuperän varmentamista koskeva laki on muuttumassa Suomessa. Vihreää sähköä myyvän yrityksen on jatkossa todennettava myymänsä vihreän sähkön alkuperä alkuperätakuun avulla. Eduskunta käsittelee lakia syksyyn mennessä.

"Viimeistään nyt siirrytään maailmaan, jossa vihreää sähköä ei mielletä enää marginaaliseksi tuotteeksi, jota hankkivat vain vihreitä arvoja kannattavat sähkönkäyttäjät. Viimeistään nyt siitä tulee luotettava tuote, jota voi markkinoida ja käyttää samalla tavalla kuin muitakin sähkötuotteita", sanoi energiaosaston päällikkö Esa Härmälä työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Jatkossa vihreän sähkön myyjät liittyvät maksulliseen järjestelmään, jossa he voivat käydä kauppaa vihreän sähkön alkuperällä. Eduskunta ei ole vielä päättänyt järjestelmän ylläpitäjää. Suomen luonnonsuojeluliitto toivoo, että lakimuutoksessa alkuperätakuun kustannukset säädettäisiin kohtuullisiksi eri kokoisille energian tuottajille.

Suomen luonnonsuojeluliitto esitteli seminaarissa myös Ekoenergia-merkin hallinnoimaa Renewable Electricity Standard for Europe -hanketta, jota työ- ja elinkeinoministeriö tukee.

"Kansalaisten kannattaa kiinnostua ostamansa sähkön alkuperästä. Euroopan sähkömarkkinoiden yhdentyminen tuo tähän uuden tason. Suomessa voidaan ostaa jatkossa vaikka Italiassa tuotettua vihreää sähköä, tai toisin päin. Tavoitteenamme on yhteistyössä yritysten kanssa helpottaa kuluttajan vastuullista valintaa", kertoi ekoenergiavastaava Riku Eskelinen Suomen luonnonsuojeluliitosta.

 

Lisätietoja:

Riku Eskelinen, ekoenergiavastaava, Suomen luonnonsuojeluliitto, riku.eskelinen@sll.fi, puh. + 050 572 7782

Vihreän sähkön päivän ohjelma:
http://www.ekoenergia.fi/ekoenergiapaiva2012

Suomen luonnonsuojeluliiton Ekoenergia-merkki on ladattavissa osoitteessa:
www.sll.fi/medialle/logot

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs