Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » En ny informativ målarbok om vilda nyttoväxter är välgörande för hjärnan

Saimatext Oy Ab

En ny informativ målarbok om vilda nyttoväxter är välgörande för hjärnan

Pressmeddelande.
Publicerad: 24.02.2016 kl. 08:04
Utgivare: Saimatext Oy Ab

Den nyutgivna Läs-o-måla växtboken kombinerar på ett förtjusande sätt vilda nyttoväxter, välmåga för hjärnan och kraftgivande färgläggning. Boken är också ett infopaket om vårdande växter som stöder välmående och hälsa på många sätt. Målarbilderna har fått sällskap av recept på uppfriskande, rogivande och återhämtande örtteer.

“På väntan av våren är det härligt att brygga en kopp välgörande te på vilda örter, fördjupa sig i färgläggandet av de vackra växterna och hjärnutmanande ordmolnen, samt njuta av färgerna.”

Boken är skriven av Raija Kivimetsä som är en förespråkare för hjärnhälsa och dessutom hälsojournalist och wellness-instruktör. Boken bygger på kraftgivande färgläggning, välgörande vilda växter, holistiskt välmående och hjärnvård.

”Vid sidan av inspirerande vilda växter innehåller målarbilderna former och mönster som är välgörande för hjärnan. Färgläggning är kraftgivande, och växternas namn på olika språk, färgläggningen av dem och informationen om de vilda växterna ger hjärnan utmaningar och ny kunskap”, säger Kivimetsä.

Till exempel den liggande åttan, en gammal bekant från hjärngympa, förekommer också som en målarbild i boken. Att upprepa åttans form genom att måla den stimulerar hjärnan och tränar samspelet mellan hand och öga.

Färgläggning av målarbilder är populärt, och allt flera vuxna tar ivrigt till färgpennor och målarböcker. Kivimetsä är glad över trenden, för färgläggning har flera välgörande effekter på hjärnan. Färgläggning minskar stress; färgläggaren kan rentav försjunka i ett meditativt tillstånd av medveten närvaro.

”Färgläggning hjälper hjärnan att återhämta sig, och eftersom man även när man är trött orkar färglägga är det ett utmärkt verktyg för den som vill tämja vardagens jäkt. Färgläggning kan också förbättra inlärning och koncentrationsförmåga. Färger och inspirerande målarbilder frigör kreativiteten!" 

Läs-o-måla växtbokens författare Raija Kivimetsä kombinerar i boken sina tre specialområden; egenvård av hjärnan, bruket av vilda nyttoväxter eller så kallad horta, och ett medryckande skrivsätt. Bokens vackra målarbilder är tecknade av den naturintresserade hantverks- och vildörtsinstruktören Riikka Rängman.

 

Läs-o-måla växtboken

Du kan köpa boken i Saimatext Ab:s nätbutik www.saimahouse.fi (19,90€):

Från Finland

Från andra länder

Redaktioner kan be om ett exemplar av boken för recension eller en artikel om ämnet från adressen marja-liisa.torniainen@pisteenpaikka.fi.

 

För ytterligare information 

Raija Kivimetsä
Författare av bloggarna Hortoilu.fi och Autuutta aivoille, hälsoredaktör, författare av faktaböcker, wellness-instruktör och företagare
Saimatext Oy Ab

p. +358 40 541 0696

raija.kivimetsa@saimatext.fi

Bilder till mediers förfogande ur mediabanken

Nätbutiken saimahouse.fi (på finska, alla produkter, beställningar från Finland)

Nätbutiken saimahouse.com (på engelska, böcker på svenska och engelska, beställningar från utlandet)

http://www.hortoilu.fi/

http://www.autuuttaaivoille.fi/

http://www.saimatext.fi

 

För återförsäljning

Jouko Kivimetsä
p. +358 40 556 8880
jouko@hortoilu.fi

Saimatext Oy Ab är ett finskt företag som specialiserar sig på holistisk hälsa och stresshantering ur naturen och everyman’s hjärnhälsa. Företagets produkter och service erbjuder vetenskaplig information i form av vardagliga verktyg som stöder holistisk välbefinnande och hjärnhälsa. Företagets mission är att inspirera människor till att njuta av naturen på många olika sätt.
 
Saimatext producerar böcker, publikationer, artiklar, upplevelser, händelser, wellbeing resor, seminarier och kurser. Företagets  två största varumärken i Finland är hortoilu.fi och Autuutta aivoilleHortoilu.fi ger information om ätbara vilda växter och hur man kan utnyttja dem. Autuuttaaivoille.fi är ledande webbsida i Finland för självhjälp metoder för hjärnhälsa. De mest populära produkter är böcker om ätbara vilda växter och örter samt Brain Bliss Cards® för hjärnhälsa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs