Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ekopaasto starttaa jo viidettä kertaa

Kirkon tiedotuskeskus

Ekopaasto starttaa jo viidettä kertaa

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2016 klo 10:53
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Tuhkakeskiviikkona 10.2. käynnistyvä ja pääsiäiseen asti jatkuva Ekopaasto-kampanja pureutuu tänä vuonna ruokaan. Ruoka muodostaa viidenneksen suomalaisten kotitalouksien hiilijalanjäljestä – ympäristön kannalta sillä on siis väliä, mitä syömme.

Kampanja haastaa suomalaisia kokeilemaan ekologisempia ostopäätös- ja syömistottumuksia ja hiljentymään paastonaikaan. Kampanjaan osallistetaan sosiaalisen median kautta #paastolupaus-haasteella. Ekopaaston uudistetut verkkosivut on avattu osoitteeseen ekopaasto.fi.

Olgan kotona ja Isyyspakkaus mukana Ekopaastossa

Ekopaasto näkyy tänä vuonna kahdessa suositussa blogissa. Olgan kotona -blogissa maatilaelämästä kirjoittava Olga Temonen ja kaupunkilaisperheen arjesta ammentavan Isyyspakkaus-blogin Tommi Koivisto käsittelevät blogeissaan ekologiseen ruokaan liittyviä teemoja.

7 viikkoa ja 7 lupausta

Kampanjan yhteydessä järjestettävässä viikkokilpailussa kokeillaan paastoamista ympäristön puolesta. Kilpailuun osallistutaan jakamalla oma paastolupaus Facebookin 7 viikkoa, 7 lupausta -tapahtumassa, Twitterissä tai Instagramissa tunnisteella #paastolupaus. Ekopaastoa voi seurata myös tunnisteella #ekopaasto.

Haastekilpailulla kannustetaan ihmisiä kokeilemaan erilaisia ympäristöystävällisiä tapoja syödä ja valmistaa ruokaa. Kilpailuun voi osallistua vaikka yhden viikon ajan – tai valitsemalla uuden paastoamiskohteen jokaisena paaston seitsemänä viikkona. Mistä sinä olisit valmis paastoamaan ympäristön puolesta?

Viidettä kertaa järjestettävän Ekopaasto-kampanjan toteuttavat Suomen evankelis-luterilainen kirkko ja Kirkon ulkomaanavun Changemaker-verkosto yhteistyössä Marttojen kanssa.

 

Lisätiedot:

tiedottaja Tuulikki Terhemaa, p. 050 372 1239
Yhteiskunnan ja kestävän kehityksen asiantuntija, rovasti Ilkka Sipiläinen, puh. 040 544 1158
Changemaker-verkoston puheenjohtaja Ronja Karkinen, p. 050 571 3214
Marttojen varatoiminnanjohtaja Asta Kuosmanen, p. 050 573 1765

Ekopaaston logot ja bannerit Sakastissa

ekopaasto.fi
#ekopaasto #paastolupaus
Ekopaasto Facebookissa ja Twitterissä
Kirkko Suomessa -Instagram
Olgan kotona
Isyyspakkaus

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs