Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » EKOenergia tukee 23 000 eurolla järvitaimenten kutemista

Suomen luonnonsuojeluliitto

EKOenergia tukee 23 000 eurolla järvitaimenten kutemista

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2015 klo 13:59
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliiton työ ekoenergian parissa tuottaa tulosta. Luonnonsuojeluliiton ja 34 muun eurooppalaisen ympäristöjärjestön ylläpitämä sähkön ympäristömerkki EKOenergia rahoittaa neljä luonnonsuojeluhanketta. 

Jokaisesta EKOenergiana myydystä megawattitunnista vesivoimaa maksetaan vähintään 0,10€ EKOenergian Ympäristörahastoon. Ympäristörahaston varoilla toteutetaan hankkeita vesivoiman ympäristöhaittojen vähentämiseksi.

– Hankehaku julkaistiin syksyllä 2014, ja saimme runsaasti hyviä hakemuksia. Hakemuksia käsiteltiin ympäristöalan ammattilaisista koostuvassa tuomaristossa luomiemme hakemuskriteereiden pohjalta, sanoo energiakoordinaattori Steven Vanholme EKOenergiasta.

EKOenergia päätti rahoituksen saajat 9.3.2015. Ensimmäinen rahoitettava hanke on Murronjoen kalataloudellinen kunnostus. Hankkeen toimeenpanijana on Keski-Suomen kalatalouskeskus, ja hankkeessa tehdään kutualueita uhanalaiselle järvitaimenelle. Hanke saa Ympäristörahastosta 23 000 euroa. 

Toinen rahoituksen saaja on Etelä-Karjalan kalatalouskeskuksen Kaakon jokitalkkarihanke. Hankkeen tavoitteena on elvyttää, säilyttää ja palauttaa heikentyneitä lohikalakantoja Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson vesistöissä. Hanketta tuetaan 10 000 eurolla.

Kolmas hanke toteutetaan Saaristomeren valuma-alueen virtavesissä Valonian toimesta. Hanke koostuu virtavesikunnostuksista ja kunnostustarveselvityksistä muun muassa Paimionjoella ja Kiskonjoella. Hanketta rahoitetaan 15 000 eurolla.

Neljäs rahoituksen saaja on Latvian Fund for Nature. Hankkeessa poistetaan vanhojen patojen osia ja muita vaellusesteitä Norina-joella Latviassa. Esteiden purkaminen mahdollistaa lohikalojen nousun kutualueilleen. Hanke saa Ympäristörahastosta 4000 euroa.

EKOenergia on ensimmäinen ja ainoa yleiseurooppalainen sähkön ympäristömerkki. Merkkiä hallinnoi eurooppalaisten ympäristöjärjestöjen verkosto. Tavoitteena on edistää uusiutuvan sähköntuotannon kehitystä sekä ilmastoystävällisten ratkaisujen syntymistä.

Lisätiedot:

Steven Vanholme, EKOenergia-koordinaattori, +358 050 5687 385, steven.vanholme@sll.fi

Matti Havumäki, Murronjoen virtavesikunnostuksen projektikoordinaattori, +358 40 162 6400, matti.havumaki@ahven.net

Liitteenä kuva Murronjoelta, kuvaaja Olga Gerasimenko

Liitetiedostot

--
Maija Lielahti
Tiedottajan sijainen, Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 044 291 8610, maija.lielahti@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs