Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Edelläkävijät vauhdittavat riistametsänhoitoa

Suomen riistakeskus

Edelläkävijät vauhdittavat riistametsänhoitoa

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2016 klo 13:00
Julkaisija: Suomen riistakeskus

Riistapainotteisen metsänhoidon menetelmien jalkautus on aloitettu, mutta ohjeiden vakiintuminen metsätalouden valtavirraksi vaatii vielä työtä. Suomen riistakeskuksen METSO-hanke pyrkii ratkomaan arkiluonnonhoidon solmuja yhdessä arjen asiantuntijoiden kanssa.

Riistametsänhoidon edelläkävijät -hanke on Suomen riistakeskuksen METSO-yhteistoimintaverkosto. Hanke käynnistyi alkuviikosta Seinäjoella, missä edelläkävijät tapasivat ensimmäisen kerran ja asettivat suuntaviivat tuleville kuukausille. Hanke kokoaa metsäammattilaiset ratkomaan arkiluonnonhoidon yleistymisen esteitä ja jalkauttaa riistametsänhoidon menetelmiä metsätalouden käytäntöihin.  

Tavoitteena metsätalouden valtavirta

Riistametsänhoito lisää luonnon monimuotoisuutta ja parantaa riistan ja muun lajiston elinympäristöjä metsätalouden ohessa.  

Hankkeen tavoitteena on löytää ratkaisuja, joilla riistametsänhoidosta voi tulla metsätalouden valtavirtaa. Ratkaisuja testataan hankkeen puitteissa myös käytännössä. Suomen riistakeskus pyysi hankkeeseen mukaan metsäammattilaisia, jotka tiedettiin aktiivisiksi luonnon- ja riistanhoitajiksi.

Edelläkävijät työskentelevät käytännön metsätalouden parissa. Metsänhoitoyhdistys Lakeuden toiminnanjohtaja Jussi Parviainen on tyytyväinen, että hanke edustaa metsäalan toimijoita hyvin laajasti.

– Riista yhdistää yli organisaatiorajojen, Parviainen toteaa.

UPM-kymmenen metsäasiakasvastaava Jani Nuijanmaa taas kokee puunostajana olevansa aitiopaikalla vaikuttamassa, miten yksityiset metsänomistajat metsiään hoitavat.

Riistametsänhoidon edelläkävijät -hanke on osa Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelma METSOa.  Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. Suomen riistakeskus vastaa vuoden 2016 loppuun kestävän hankkeen hallinnosta.

Tutustu hankkeen verkkosivuihin

Lisää METSO-ohjelmasta 

 

Kuva: Marko Svensberg

 

Lisätietoja:

Mirja Rantala, erikoissuunnittelija, Suomen riistakeskus

029 431 2125, mirja.rantala@riista.fi

Liitetiedostot

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs