Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Dieselpolttoaineen valmistuslaitokselle ympäristölupa Forssaan

Hämeen ympäristökeskus

Dieselpolttoaineen valmistuslaitokselle ympäristölupa Forssaan

Julkaistu: 27.11.2008 klo 09:22
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Hämeen ympäristökeskus on antanut ympäristöluvan Forssan Kiimassuon Envitech-alueelle rakennettavalle Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitokselle. Laitos valmistaa kiinteästä tai nestemäisestä raaka-aineesta synteettistä dieselpolttoainetta.

Hämeen ympäristökeskus on antanut ympäristöluvan Forssan Kiimassuon Envitech-alueelle rakennettavalle Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitokselle. Laitos valmistaa kiinteästä tai nestemäisestä raaka-aineesta synteettistä dieselpolttoainetta. Kyseessä on ensimmäinen tämäntyyppinen laitos Suomessa. Nyt myönnetty lupa on voimassa toistaiseksi.

Synteettistä dieselpolttoainetta voidaan valmistaa kaikesta hiiltä sisältävästä materiaalista. Ekoport Turku Oy:n laitoksessa on suunniteltu käytettävän raaka-aineena jätemuovia sekä jätteistä valmistettua polttoainetta (REF, Recovered Fuel) ja sen valmistusprosessissa eroteltua biomassaa. Raaka-aineena voidaan käyttää myös muuta biomassaa, autonrenkaita ja turvetta. Laitoksen vuotuinen raaka-aineen käyttö on yhteensä enintään 35 000 tonnia. Dieselin valmistusprosessia kutsutaan katalyyttiseksi depolymeraatioksi, ja se perustuu alipaineessa toimivaan suljettuun systeemiin.

Laitokseen tulevat raaka-aineet pitää prosessoida nopeasti saapumisensa jälkeen tai varastoida niin, ettei niistä aiheudu terveys- tai hajuhaittoja, epäsiisteyttä, roskaantumista, maaperän tai pohjaveden pilaantumisvaaraa tai muuta haittaa ympäristölle. Valmiin polttoöljyn varastosäiliössä pitää olla tiivis suoja-allas ja ylitäytön estin. Tarkemmat laitosta koskevat suunnitelmat ja toiminnan riskinarvio pitää toimittaa Hämeen ympäristökeskukselle viimeistään kolme kuukautta ennen rakentamisen aloittamista. Päätöksessä annettiin määräyksiä myös mm. toiminnasta häiriö- ja poikkeustilanteissa sekä tarkkailusta ja raportoinnista. Toiminnanharjoittajan pitää toimittaa vuoden 2013 loppuun mennessä hakemus lupamääräysten tarkistamisesta, jotta ne voidaan päivittää.

Lisätietoja

Ympäristöinsinööri Kari Ratilainen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 637

Tiedotus

Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Ympäristölupapäätös (pdf-tiedosto, 104 kB)

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs