Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Dassault Systèmes ja Solar Impulse uudistavat lentokoneteknologiaa

Dassault Systèmes ja Solar Impulse uudistavat lentokoneteknologiaa

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2014 klo 11:00
Julkaisija: Dassault Systemes

Aurinkovoimalla toimiva lentokone valmistautuu maailmanympäryslentoon.

Maailman johtava tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittynyt ohjelmistoyritys Dassault Systèmes ilmoittaa jatkavansa yhteistyötä Solar Impulsen kanssa. Solar Impulse 2 on aurinkovoimalla toimiva lentokone, joka teki onnistuneen testilennon viime kesänä. Kone on suunniteltu käyttäen Dassault Systèmesin kehittämää 3DEXPERIENCE-alustaa. Nyt yritysten yhteistyö jatkuu projektissa, jonka tavoitteena on lentää Solar Impulse 2 -koneella maailman ympäri.

Solar Impulse hyödyntää Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-alustaa, johon kuuluvat CATIA- ja ENOVIA-sovellukset. Alustan avulla aurinkolentokonetta voidaan suunnitella, rakentaa ja testata virtuaalisesti. Jo Solar Impulse 1 toimi testialustana uudelle huipputeknologialle. Teknologian avulla testattiin, että aurinkovoimalla toimiva lentokone pystyi lentämään öisin ja päivisin. Solar Impulse 2 jatkaa tuotekehitystä. Koneen tavoitteena on lentää maailman ympäri vuonna 2015.

Suunnitellessaan uutta innovatiivista lentokonetta tekijätiimi kohtasi lukuisia haasteita. Koneen runko ja siivet vaativat aivan uudenlaisten materiaalien käyttöä, jotta ne olivat tarpeeksi kevyitä. Ohjaamoa suunniteltaessa piti ottaa huomioon pilotin turvallisuus ja mukavuus, sekä koneen hyvä ohjattavuus. Suunnittelutiimi on hyödyntänyt Dassault Systèmesin ohjelmistoja työssään vuodesta 2006 lähtien.

- Suunnittelutyön pioneerit ovat jo vuosisadan ajan pyrkineet kehittämään lentämistä aina ensimmäisestä kuumailmapallolennosta avaruuslentoihin. Tavoitteenamme on pitää yllä tätä yrittäjyyden pioneerihenkeä. Insinöörimme ja tutkimusohjelmamme käyttävät 3DEXPERIENCE-alustan kaltaista huipputeknologiaa, jotta voimme vähentää ihmiskunnan vaikutusta ympäristöön, kertoo Solar Impulsen perustaja, toimitusjohtaja ja lentäjä André Borschberg.

- Käännyimme Dassault Systèmesin puoleen, sillä tarvitsimme luotettavan, huipputeknologisen yritysratkaisun luodaksemme aurinkovoimalla toimivan koneen, joka kestäisi pitkiäkin lentoaikoja. Me lentäjät vietämme ohjaamossa viisi päivää kerrallaan. Kaiken koneen tekniikasta ohjaamon varustukseen on oltava hyvin suunniteltua, jotta onnistumme lentämään maailman ympäri, toteaa Bertrand Piccard, yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja lentäjä Solar Impulselta.

- Tämä projekti todistaa, että lentämiseen voidaan käyttää myös vaihtoehtoisia, ympäristöystävällisiä energianlähteitä. Solar Impulse muuttaa maailmaa, sanoo Dassault Systèmesin Aerospace & Defense -osaston varatoimitusjohtaja Michel Tellier.

 ###

Lisätietoa Solar Impulsesta Dassault Systèmesin sivuilla: http://www.3ds.com/aerospace-defense.

Lisätietoja:

Dassault Systèmes, lehdistön yhteyshenkilöt

Mari Kuusinen, OS/G Viestintä, mari.kuusinen@osg.fi, p +358 40 1964374

Liitetiedostot

Dassault Systèmes on maailman johtava 3D-mallintamiseen ja tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) keskittynyt ohjelmistoyritys. Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-ratkaisujen avulla on mahdollista digitaalisesti mallintaa ja simuloida sekä tuotteita että prosesseja, mutta myös resursseja, joita käytetään tuotteiden valmistamiseen, ylläpitämiseen ja kierrättämiseen ympäristöystävällisellä tavalla. Dassault Systèmesillä on noin 190.000 asiakasta yli 140 maassa. Suomessa Dassault Systèmesillä on ollut oma toimisto huhtikuusta 2010. Lisätietoja: www.3ds.com

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA ja NETVIBES ovat Dassault Systèmesin tai yrityksen alihankkijoiden rekisteröimiä ohjelmistoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs