Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Cramon siirtokelpoiset tilat jättävät pienen hiilijalanjäljen

Cramo

Cramon siirtokelpoiset tilat jättävät pienen hiilijalanjäljen

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2013 klo 13:00
Julkaisija: Cramo

Nykypäivän liike-elämässä on yhä tärkeämpää kiinnittää huomiota ympäristön vähäiseen kuormittamiseen. Cramolla on siksi haluttu kehittää mahdollisimman ympäristöystävällisiä siirtokelpoisia tiloja esimerkiksi opetuskäyttöön. C80-moduuli Suomessa ja C100-moduuli Ruotsissa ovat erinomaisia esimerkkejä kehitystyöstämme, kertoo projekti-insinööri Katriina Viita Cramolta.

Eero Paloheimo Ecocity Oy:stä on tehnyt raportin (EPECC), jossa tarkastellaan yritysten ympäristön suojelemiseksi kehittämiä innovaatioita. Raportissa mainitaan Cramon C80-moduuli, jonka hiilijalanjälkeä seurattiin Suomessa kahden vuoden ajan.

Tutkimuksessa laskettiin Cramon siirtokelpoisten tilojen ympäristökuormitus Pornaisissa Laukkosken koulussa. Ympäristön kuormitusta verrattiin siihen, että oppilaat olisi kuljetettu viiden kilometrin päässä sijaitsevaan olemassa olevaan korvaavaan rakennukseen. Laskumenetelmänä käytetään Suomen Ympäristökeskuksen kehittämää SYNERGIA Hiilijalanjälki -työkalua, jolla voidaan laskea rakennusten päärakenteiden hiilijalanjälki. 

Tutkimuksessa vertailtiin kolmea vaihtoehtoa: Cramon C80 ympäristöystävällisiä, levyverhoiltuja siirtokelpoisia tiloja, samanlaisia siirtokelpoisia tiloja kuin Cramon C80, mutta teräksisellä julkisivulla ja viimeisenä vaihtoehtona oppilaiden kuljettamista bussilla toiseen kouluun viiden kilometrin päähän.

Kun laskettiin yhteen kymmenen moduulin valmistamisen aiheuttamat kokonaispäästöt, bussikuljetukset ja muut kulut, tutkimus osoitti, että C80-moduulin ympäristökuormitus on selvästi kolmesta vaihtoehdosta alhaisin.

Vertailutiedot on esitelty oheisessa taulukossa. Ensimmäisenä taulukossa ovat kuljetuksesta syntyvät päästöt, toisena teräsjulkisivuiset siirtokelpoiset tilat ja kolmantena C80-moduuli. Sinisellä on merkitty päästöt ja punaisella hiilivarasto. 

- On syytä muistaa, että myös siirtokelpoisten tilojen sosiaaliset hyödyt ovat suuret. Koululaisten koulutie säilyy samana, koska kuljetuksia uuteen kouluun ei tarvita. Myös päiväkoti-ikäisille tuttu matka on esiarvoisen tärkeä, tosin tässä tutkimuksessa käsiteltiin vain kouluja, Viita sanoo.

 

Lisätietoja

Katriina Viita, projekti-insinööri, Siirtokelpoiset tilat, Cramo Oyj p 044 5591082,

Petri Moksén, Siirtokelpoiset tilat -liiketoiminnan johtaja, p. 010-6615555, petri.moksen@cramo.com

Oy Eero Paloheimo Ecocity Oy info@ecocity.fi www.ecocity.fi

Mari Kuusinen, OS/G Viestintä, p. 040 1964374, mari.kuusinen@osg.fi

Liitetiedostot

Cramo Oyj on palveluyritys, joka tarjoaa kone- ja laitevuokrauspalveluja sekä vuokraa siirtokelpoisia tiloja. Kone- ja laitevuokraus koostuu rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokrauksesta ja vuokraukseen liittyvistä palveluista. Cramo on alansa johtavia palveluntarjoajia Pohjoismaissa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Cramolla on toimintaa 15 maassa 400 toimipisteessä ja henkilöstöä noin 2 550. Vuoden 2012 liikevaihto oli 690 miljoonaa euroa. Cramon osake on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja: www.cramo.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs