Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Camera Borealis – luontokuvatapahtumassa myyttejä ja maisemia

Metsähallitus

Camera Borealis – luontokuvatapahtumassa myyttejä ja maisemia

Tiedote.
Julkaistu: 02.11.2015 klo 12:30
Julkaisija: Metsähallitus

Marraskuun lopulla alkaa pohjoisen luonnon rauhaisa kaamosaika, mutta Inarissa kokoonnutaan viettämään luontokuvatapahtuma Camera Borealista Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan 20.-22.11. Viikonlopun mittaisen tapahtuman ohjelmistosta löytyy näkemistä ja kokemista koko perheelle Myyttejä ja maisemia -aiheisten esitysten joukosta. Luontokuvia nähdään tuttuun tapaan niin huippuammattilaisilta kuin paikallisilta kuvaajiltakin.

Camera Borealis aloitetaan juhlavasti Latvavesillä-elokuvan ensi-illalla. Elokuvan on kuvannut ja editoinut Metsähallituksessa pitkän uran tehnyt Tapio Tynys. Elokuva kertoo Aimo ja Tuomas Leppäkankaan sekä heidän koiranpentunsa Hillan matkasta erämaassa. Ensi-iltatilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lauantain ohjelmassa on matkakuvauksia ja maisemia maapallon eteläisimmästä kolkasta aina Suomen huipulle Utsjoelle saakka. Päivän aikana matkataan Inarilaisen eräoppaan, Timo Halosen mukana Etelämantereelle, pingviinien maahan, mutta myös Tarja A. Länsmanin kuvien siivittämänä Utsjoen tuntureille. Tarja A. Länsman tuo Camera Borealikseen kaksi kuvaesitystään: Saamenmaan kahdeksan vuodenaikaa ja Revontulet pohjoisella taivaalla.

Ylä-Lapin luontokeskus Siida ja Camera Borealis yleisö saa tänä vuonna vieraakseen valokuvataiteilija, luontokuvaaja ja kirjailija Heikki Willamon. Hän on kiinnostunut vanhan metsän elämästä ja tunnelmasta sekä muinaisesta kalliotaiteesta ja myyteistä kuvien takana. Heikki Willamolta nähdään kaksi mustavalkokuvista koottua esitystä, yksi molempina päivinä.

Camera Borealiksen taiteellisena johtajana koko tapahtuman historian toimineelta, inarilaiselta luontokuvaaja Martti Rikkoselta on luvassa kuvaesitys metsoista ja niiden asuinmaista. Rikkosen kuvaesitys huipentaa lauantai-illan ja vie katsojat metsojen maille ja soitimille. Rikkonen on seurannut ja kuvannut metsoja uransa aikana paljon, mutta kahden viime vuoden aikana ensimmäistä kertaa Koilliskairassa.

Sunnuntaina kuvaesityksissä on luvassa myyttisempiä kuvaesityksiä. Valokuvaajat Ari-Matti Nikula ja Irma Varrio ovat toteuttaneet yhdessä valokuvaprojektin Northern Impressions, jossa pohjoisen luonnon tutut aiheet esitetään impressioina, vaikutelmina. Heidän työskentelyä ohjaa vahvasti mielikuvien ja vaikutelmien luominen. Sunnuntain aloittaa Antti Haataja, jonka juuret vievät Utsjoelle. Hän on kuvannut muuttuvaa tunturiluontoa ja Jäämerta. Hänelle naali ja tunturipöllö olivat pitkään vain mystisiä ja etäisiä olentoja, kunnes hän tapasi molemmat. Kuvaesitys vie katsojat naalien ja tunturipöllöjen maille. Sunnuntai aamupäivän aikana päästään myös Merenkurkun kivikkoihin, kun biologi ja luontokuvaaja Tuija Wáren tuo kertomuksensa Camera Borealikseen.

Sunnuntai-iltapäivän ohjelmissa tähtiä ovat lapset, mutta tilaisuudet sopivat koko perheelle. Ensin katsellaan lasten valokuvauskilpailun kuvia ja palkitaan parhaat otokset. Sen jälkeen vietetään lasten saamenkielisellä elokuvaleirillä tehtyjen elokuvien katseluiltaa.

Camera Borealis järjestetään Inarissa, Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa jo 19. Kertaa. Tapahtumaviikonlopun, 20.-22.11. aikana maisemien ja myyttien äärelle pääsee monipuolisten esitysten viemänä. Tapahtumaliput, joilla pääsee viikonlopun kaikkiin esityksiin, maksavat 55 e (22,5 e lapset). Yksittäiset esitysliput ovat 8 e/hlö/näytös (lapset 4 e).

Lisätietoja:

Ylä-Lapin luontokeskus Siida, Metsähallitus, puh. 0206 39 7740, email: siida(at)metsa.fi

Lue lisää:

www.siida.fi/sisalto/camera-borealis-luontokuvatapahtuma-myyttej-ja-maisemia

Liitetiedostot

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs