Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Bound Together voitti historiallisten matkailukohteiden korukisan

Metsähallitus

Bound Together voitti historiallisten matkailukohteiden korukisan

Tiedote.
Julkaistu: 27.08.2016 klo 11:54
Julkaisija: Metsähallitus

Korusuunnittelija Salla Viitasalo voitti Lights on -kilpailun, jossa etsittiin Suomena ja Viron historiallisia kohteita yhdistävää koruideaa. Bound Together -voittajaehdotus on kaksiosainen lasi- ja pronssisaviriipus, johon voi liittää 1-8 historiallisen matkailukohteen ornamentti-osaa.  Bound together kuvaa Suomea ja Viroa yhdistävää luontoa sekä antaa modernin muodon molempia maita yhdistävälle pronssikoru-perinteelle.

Lasisaviset eriväriset ornamentit kuvaavat kutakin matkailukohdetta. Esimerkiksi Raaseporin riipuksessa ruusu viittaa Kristiinaan eli Raaseporin ruusuun, Kuusiston riipuksen lintu kertoo köyhän talonpojan tarinan ja Vallisaaren lepakon siipi viittaa runsaisiin lepakkohavaintoihin saarella. Viron Lôhaveren ornamentin miekkaa kertoo alueen arkeologisista löydöistä sekä Keila-Joan symbolina on puiston tuttu vesiputous.

Voittaja saa palkinnoksi tuotevalokuvauksen, joka on arvoltaan 2 000 euroa.

Korukisa järjestettiin 16.5.2016 – 1.8.2016 osana Lights On! -hanketta. Hanke nostaa valokeilaan Raaseporin rauniolinnan ja seitsemän muuta matkailukohdetta Suomessa ja Virossa. Hankkeessa innostetaan ihmisiä vierailemaan raunioilla, linnoituksissa, linnavuorilla ja puistoissa ja kehitämme niiden laatua matkakohteina. Palvelujen, kävijäkokemuksen ja markkinoinnin parantamiseen keskittyvä hanke toimii vuosina 2015–2018. Lights On! -hankkeen rahoitus on peräisin Euroopan unionin Central Baltic Interreg 2014–2020 -ohjelmasta.

Hankkeessa on parhaillaan meneillään kansainvälinen valaistuskilpailu, jossa etsitään innovatiivista valoteosta Raaseporin linnan julkisivuun. Kilpailu päättyy 2.9.2016.


Lisätietoa:

Humanistinen ammattikorkeakoulu, Nina Luostarinen puh. 020 7621 375, nina.luostarinen@humak.fi

http://lightson.humak.fi/jewellery-competition/

Valaistuskisa: http://lightson.humak.fi/lighting-design-competition/

Hankkeen sivut: www.metsa.fi/lightson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs