Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Bisnesosaamista luonnonvara-alan yrityksiin

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Bisnesosaamista luonnonvara-alan yrityksiin

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2011 klo 16:07
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Biotalouden alalla yrittämisen mahdollisuudet laajentuvat, sillä kilpailu luonnonvaroista kiihtyy. Maasta ja vedestä tulee pulaa, metsien käyttö monipuolistuu, viherrakentaminen laajenee ja puutarhatalouteen avautuu uusia näkymiä. Energia- ja materiaalitehokkuudesta tulee kilpailutekijä ja aiemmista sivuelinkeinoista voi syntyä pääelinkeinoja.

Yritysten kasvuhakuisuus sekä halu hyödyntää uusia liiketoimintamahdollisuuksia ovat tärkeitä edellytyksiä menestymiselle biotalouden alalla. Vahvan ammatillisen osaamisen lisäksi alan yritystoiminnassa tarvitaan hyvää bisnesosaamista – sitä on nyt tarjolla Hämeen ja Oulun ammattikorkeakouluissa.

Luonnonvara-alan yrittäjät ja yrityksissä työskentelevät voivat hakea syyskuun ajan maksuttomaan, noin vuoden kestävään Biotaloudesta bisnestä -täydennyskoulutukseen. Tämä on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa korkeakoulutetuille tarkoitettua oppisopimustyyppistä täydennyskoulutusta. Koulutus sopii hyvin kasvuhakuisten luonnonvara-alan yritysten, maa- ja metsätilojen ja alan asiantuntijaorganisaatioiden omistajille, toimitusjohtajille, isännille ja esimiehille sekä alan yrittäjiksi aikoville.

Biotaloudesta bisnestä -koulutuksessa edistetään luonnonvara-alan yritysten kehittämistä ja menestymistä. Koulutus painottaa liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämistä, liiketoiminnan kannattavuutta ja tuloksellisuutta, rahoitus-, investointi- ja hankintaosaamista sekä esimiestoimintaa kasvavissa tuotantoyksiköissä. Markkinat, verkostot ja kansainvälistyminen edellyttävät uutta osaamista, ja sosiaalinen media tarjoaa uusia välineitä. Vastuullinen luonnonvarojen käyttö, uudet energia- ja logistiikkaratkaisut sekä ympäristöjärjestelmät kuuluvat myös koulutussisältöihin.

Koulutukseen kuuluu kymmenkunta lähiopetuspäivää, seminaaripäiviä ja runsaasti ohjattua työssäoppimista. Hämeenlinnan ja Oulun ryhmät opiskelevat samanaikaisesti yhteisiä asiantuntijoita ja verkko-opetusta hyödyntäen. Opiskelu ja oppimistehtävät liitetään tiiviisti oman työpaikan, yrityksen tai tilan kehittämiseen. Tähän 30 opintopisteen koulutukseen otetaan 17 osallistujaa Hämeenlinnaan, 15 osallistujaa Ouluun.

Lisätietoja:

HAMK Täydennyskoulutus
Liisa Mikkola, puh. 040 757 8773 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Hakeutuminen Hämeenlinnan ryhmään 30.9. mennessä osoitteessa: www.hamk.fi/taydennyskoulutus/luonnonvara-ala/biotaloudestabisnesta

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs