Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Aurinkoenergian seminaaripäivät 18.-19.9.2014 Porissa

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Aurinkoenergian seminaaripäivät 18.-19.9.2014 Porissa

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2014 klo 09:57
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu järjestää 18.-19.9.2014 Porissa Tiedepuiston kampuksella aurinkoenergian kaksipäiväisen seminaarin. Torstaina 18.9. aiheina ovat aurinkosähkön ja -lämmön perusteet, takaisinmaksuaika sekä järjestelmien mitoitus, optimointi ja toiminta. Perjantaina 19.9. tarkastellaan aurinkoenergiajärjestelmien suunnittelua ja tutustutaan Satmatic:n ja Porin keskustan uimahallin järjestelmiin.

Skills Alliance Energy

Aurinkoenergian seminaaripäivät on osa Itämeren alueen EU-osarahoitteista hanketta Skills Alliance Energy Saving and Sustainable Construction in Baltic Sea Region, jossa Satakunnan ammattikorkeakoulu on partnerina. Hanketta koordinoi Hansa-Parlamentti ja toimijoita on yhteensä kymmenen: kauppakamareita ja koulutusorganisaatioita Latviasta, Liettuasta, Puolasta, Saksasta ja Suomesta.  Hanke alkoi 1.2.2013 ja päättyy 31.1.2015.

Hankkeen tavoitteena oli lisätä energia-alan osaamista ja herättää pk-sektorin kiinnostusta erityisesti uusiutuvia energioita kohtaan. Hankkeessa

  • vaihdettiin kokemuksia eri maiden energiasektorista ja energia-alan koulutuksesta
  • luotiin pitkäkestoinen ammatillinen koulutusohjelma rakennusten lämpöeristäjä (Specialist for Building Insulation)
  • järjestettiin viisi, erityisesti pk-sektorille suunnattua koulutustapahtumaa
  • kehitettiin kolme, uusiutuviin energioihin liittyvää seminaariohjelmaa.

Skills Alliance Energy –hankkeella vaikutettiin Eurooppa 2020-tavoitteiden etenemisessä energiatehokkuuteen ja uusiutuviin energioihin,koulutustason nostoon ja työttömyyden, erityisesti nuorisotyöttömyyden vähentämiseen osaamista kasvattamalla. Pk-sektorilla on merkittävä rooli energiatehokkuuden kasvattamisessa, uusiutuvien energioiden hyödyntäjinä, järjestelmien kaupallistajina ja energia-alan työllistäjänä.Itämeren maissa, etenkin Latviassa, Liettuassa ja Puolassa, on pulaa energia-alan osaajista. Energiasektoritarvitsee uutta osaamista ja yritykset tarvitsevat jatkajia toiminnalleen. Skills Alliance Energy –hanke haki ratkaisuja energia-alan tarpeisiin levittämällä tietoa teknologian näkymistä ja kasvattamalla alan osaajien valmiuksia seminaarien ja pidempikestoisten koulutusten avulla.

Lisätiedot

Yliopettaja, projektipäällikkö Sirpa Sandelin, 044 710 3227, sirpa.sandelin@samk.fi

www.skills-energy.eu/

www.samk.fi

www.solarforum.fi

 

 

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs