Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Aurinkoenergiakoulutusta Pohjois-Pohjanmaan maatalousyrittäjille

Oulun ammattikorkeakoulu

Aurinkoenergiakoulutusta Pohjois-Pohjanmaan maatalousyrittäjille

Tiedote.
Julkaistu: 08.03.2013 klo 08:31
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) BioE-logia-koulutushanke järjestää aurinkokeräin-pienryhmäkoulutusta Pohjois-Pohjanmaan maatalousyrittäjille. Seuraava koulutustilaisuus pidetään 13.3.–15.3. Ruukin maaseutuopistolla.

Koulutuksessa osallistujat tutustuvat aurinkoenergian perusteisiin, ja pääsevät rakentamaan aurinkokeräimiä. Koulutuksiin on ilmoittautunut maatalousyrittäjiä ympäri Pohjois-Pohjanmaata ja ryhmät ovat täynnä. Niitä on jopa järjestetty lisää suuren kysynnän vuoksi.

Maaseutuympäristössä on ja maaseutuyrittämisen yhteydessä syntyy paljon hyödynnettävissä olevaa bioenergian raaka-ainetta. Maaseutuyrittäjät ovat yhä enemmän kiinnostuneita bioenergian hyödyntämisestä tilojensa tarpeisiin.

– Mukaan lähtevät ovat kiinnostuneita aurinkoenergian käytöstä ja hyödyntämisestä omalla maatilalla. Osallistujat aikovat käyttää rakentamiaan aurinkokeräimiä pääasiassa käyttöveden lämmittämiseen, kertoo projektisuunnittelija Hanna Laurell.

BioE-logia on pohjoispohjalaisille maaseutuyrittäjille suunnattu bioenergiahanke. Sen tavoitteena on edistää bioenergian käyttöä maatiloilla, bioenergiayrittäjyyden aloittamista ja bioenergiatuotannon kannattavuutta. Hanketta hallinnoi Oamkin Luonnonvara-alan yksikkö.

Lisätietoja

projektipäällikkö Ritva Imppola, 010 272 3896, ritva.imppola@oamk.fi

oamk.fi/hankkeet/bioelogia

 

 

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs